Έκκληση Παπαναστασίου σε Λιβάνιο για τους ΚΑΠ, με υποσημείωση ότι αποφασίζουν άλλοι… 

Ο Θ. Λιβάνιος είναι κατά γενική ομολογία γνώστης των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης

Έκκληση Παπαναστασίου σε Λιβάνιο για τους ΚΑΠ, με υποσημείωση ότι αποφασίζουν άλλοι… 

Τον… αγαπημένο Υπουργό για την πλειονότητα των δημάρχων, υποδέχθηκε χθες στην πρώτη του συνεδρίαση, μετά τη συγκρότησή του σε Σώμα το νέο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο, που θεωρείται αγαπημένος, γιατί εν αντιθέσει με πολλούς άλλους που κατά καιρούς είχαν την αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης, ο Θ. Λιβάνιος είναι κατά γενική ομολογία γνώστης των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης.

Η πραγματικότητα όμως είναι πάντα λίγο διαφορετική υπό την έννοια ότι ο Θ. Λιβάνιος μπορεί να έχει τις καλύτερες των προθέσεων για τα αυτοδιοικητικά προβλήματα, δεν κρατά όμως το… πουγκί του Υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται στα χέρια του Κωστή Χατζηδάκη.

Αυτό είπε εν ολίγοις και ο β’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ζητώντας παράλληλα από το Θ. Λιβάνιο γενναία ενίσχυση των ΚΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση ο Γ. Παπαναστασίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημιουργία μίας νέας γενιάς χρεωμένων δήμων.

Και αυτό γιατί όπως εξήγησε την τριετία 2021-2023 τα έξοδα των δήμων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 20% και η νέα χρονιά ξεκινά με αυξήσεις στο μισθολογικό κόστος και παρακράτηση των ΚΑΠ για το τέλος ταφής. Δηλαδή, εκτίμησε ότι αυτό το 20% μπορεί να γίνει 40%.... Γι’αυτό και η  έκκληση προς το Θ. Λιβάνιο: «Χρειαζόμαστε βοήθειες για να μην έχουμε νέα γενιά υπερχρεωμένων Δήμων» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου όμως ταυτόχρονα ως ρεαλιστής πρόσθεσε ότι μπορεί ο Θ. Λιβάνιος να γνωρίζει καλά το αντικείμενο της Αυτοδιοίκησης, αλλά δεν είναι αυτός που αποφασίζει, γιατί τα οικονομικά ζητήματα, που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση περνούν και από άλλα Υπουργεία… 

Eφημερίδα "Συνείδηση"

Ο νέος αθλητικός νόμος είναι "βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντ' έξι";