ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕκδήλωση από το Ε.Κ.Α. στο Αγρίνιο – Αύριο η απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εκδήλωση από το Ε.Κ.Α. στο Αγρίνιο – Αύριο η απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εκδήλωση από το Ε.Κ.Α. στο Αγρίνιο – Αύριο η απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ+VIDEO)

«Τα κέρδη τους – οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής». Με αυτό το σύνθημα σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα μπαίνουν στην τελική ευθεία της μεγάλης αυριανής  απεργιακής κινητοποίησης για την Εργατική Πρωτομαγιά και τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Με το σύνθημα αυτό το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διοργάνωσε την αποψινή εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει χαιρετσιμό, προβολή video με τις δράσεις του κατά το έτος που πέρασε και συναυλία με το συγκρότημα του Β.Παπαδογιώργου.

“Μια Πρωτομαγιάτικη απεργία διαφορετική από τις προηγούμενες, αφού φέτος, 135 χρόνια μετά την εργατική εξέγερση στο Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του για τη χώρα,η κυβέρνηση ετοιμάζονται να νομοθετήσουν τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, να καταστήσει «νόμιμο» το εργοδοτικό ξεσάλωμα που εντείνεται τα τελευταία χρόνια με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων” τόνισε ο ομιλητής Γ.Ντουντούμης δίνοντας το “στίγμα” της σημερινής και αυριανής εκδήλωσης.

Σήμερα έχει τεθεί και το θέμα το 8ωρου και του νομοσχεδίου, για τα οποία τονίστηκε στην αποψινή εκδήλωση: «κάτω τα χέρια από το 8ωρο! Η κυβέρνηση με το νόμο που θα φέρει το επόμενο διάστημα κηρύσσει τον πόλεμο στην εργατική τάξη. 135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου και 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επέλεξε να το καταργήσει, να επιβάλει ανεξάντλητα ωράρια, απλήρωτη δουλειά, ενώ με το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο. Οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους βαφτίζουν «πρόοδο» να δουλεύουμε όπως το 1919, 10 ώρες την ημέρα, ενώ σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο και 6ωρο, σε 5μερο. Απαιτούν την αύξηση της απλήρωτης δουλειάς, μέχρι και 150 ώρες.  Θέλουν τους εργαζόμενους λάστιχο  με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζουν είναι κόλαση. Τις ρυθμίσεις που κάνουν το ωράριο και τη ζωή των εργαζομένων «λάστιχο» συμπληρώνει στο νομοσχέδιο η πρόβλεψη για αύξηση των νόμιμων υπερωριών, καθώς και η ένταξη ακόμα περισσότερων επιχειρήσεων στη λίστα αυτών που μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές. Παράλληλα, μονιμοποιούν την «τηλεργασία» ως έναν νέο τρόπο οργάνωσης της εργασίας που μετατρέπει το σπίτι σε χώρο δουλειάς τσακίζοντας την επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή μας ζωή. Ιδιωτικοποιούν τις επικουρικές συντάξεις μετατρέποντας την Κοινωνική Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, με συντάξεις και παροχές που θα εξαρτώνται όχι από τις ανάγκες, αλλά από την τσέπη του κάθε ασφαλισμένου. Προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και νέο χτύπημα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα για να μας δέσουν χειροπόδαρα, να μην μπορούμε να απεργήσουμε, να συνδικαλιστούμε, να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στη λειτουργία των συνδικάτων μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνδέει οργανικά το νέο αντεργατικό τερατούργημα με την εκταμίευση δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που προορίζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ομολογεί κυνικά ότι αποτελεί προαπαιτούμενο η ισοπέδωση κορυφαίων εργατικών κατακτήσεων για να δώσει νέο πακτωλό χρημάτων στα μονοπώλια, για να ανοίξει νέους δρόμους κερδοφορίας,  με νέα κίνητρα και προνόμια για το κεφάλαιο και νέες ανατροπές στη ζωή του λαού. Στο χρέος των 340 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και θα πληρώνουν οι λαϊκές εργατικές οικογένειες για πολλές γενιές, θα προστεθούν άλλα 60 δισ. Επιβεβαιώνεται ότι η περιβόητη «ανάπτυξη» που μας τάζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους. Δίπλα τους και με ενεργό ρόλο στέκεται η απαξιωμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που πλέον δεν παίζει απλά αντιδραστικό ρόλο στην ενσωμάτωση των εργαζομένων αλλά συνδιαμορφώνει την επίθεση ως χρήσιμος σύμμαχος της κυβέρνησης» ειπώθηκε στην αποψινή εκδήλωση.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

 

Εμβόλιο κορονοϊού: Πόσο διαρκεί η ανοσία και η προστασία από τον ιό

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr