ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΜε εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή επαναλειτουργεί η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού “Αθανάσιος Παλιούρας”

Με εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή επαναλειτουργεί η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού “Αθανάσιος Παλιούρας”

Με εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή επαναλειτουργεί η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού “Αθανάσιος Παλιούρας”

Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί το τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, ανακοινώνει σειρά εκδηλώσεων για την περίοδο 2022-2023.

Πρόκειται για την επανέναρξη της λειτουργίας της Σχολής, μετά την διακοπή των δραστηριοτήτων της τον Φεβρουάριο του 2020, λόγω των περιορισμών που επεβλήθησαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2022 στις 19.00 θα γίνει η εναρκτήρια εκδήλωση του όγδοου κύκλου ομιλιών-παρουσιάσεων, που καλύπτει πολλές και διαφορετικές πλευρές της τοπικής αλλά και της ευρύτερης ιστορίας.

Πρόκειται για εκδήλωση αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Πρώτος ομιλητής είναι ο Κώστας Κονταξής, επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που θα μιλήσει με θέμα: «Η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Προσφυγικοί οικισμοί στην Αιτωλοακαρνανία».

Το πρόγραμμα με πολλές άλλες ομιλίες και εκδηλώσεις συνεχίζεται μετά τις γιορτές, μέχρι τον Μάιο και θα ανακοινωθεί αργότερα.

Κώστας Τσοπλάκος: Ο διαιτητής από το Καινούργιο ξαναπαίζει ποδόσφαιρο στα Χανιά – Είχε σώσει παίκτη σε αγώνα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ