ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» με έδρα το Αγρίνιο: Εκδηλώσεις για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Κανάγκα του Κογκό

Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» με έδρα το Αγρίνιο: Εκδηλώσεις για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Κανάγκα του Κογκό

Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» με έδρα το Αγρίνιο: Εκδηλώσεις για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Κανάγκα του Κογκό

Με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού έλαβαν χώρα στη πόλη του Αγρινίου την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, οι εκδηλώσεις που οργανωθήκαν από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», που εδρεύει στο Αγρίνιο. 

Το πρωί της Κυριακής στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ.κ. Θεοδοσίου.

Την ίδια ημέρα και ώρα 11:30 π.μ. τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Γραφείου Ιεραποστολικού Συλλόγου, που βρίσκεται στον οδό Αλ. Υψηλάντη 1 & Ι. Σταϊκου 59 (πλησίον αρτοποιείου Ράπτη). Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκα του Κογκό κ.κ. Θεοδόσιος, του οποίου την ιεραποστολική Μητρόπολη στην Αφρική στηρίζει ο Σύλλογός μας. Στην τελετή παραβρέθηκε ο αξιότιμος Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: «Το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Κανάγκα του Κογκό σήμερα» ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ.κ. Θεοδοσίου, καθώς προβλήθηκε και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από το εκεί ιεραποστολικό έργο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου π. Νεκτάριος Τριάντης με το Διοικητικό Συμβούλιο, ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, μέλη του Συλλόγου και φίλοι της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούν για την ανταπόκριση που βρίσκει η προσπάθεια για ενίσχυση των αδερφών μας στην μακρινή Κανάγκα και ευχόμαστε οι πιστοί να ενισχύσουν το έργο της ιεραποστολής εκεί που τόσοι Πατέρες και αδερφοί έδωσαν τη ζωή και το αίμα τους για να χτυπάνε οι καμπάνες της Ορθοδοξίας.

O Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου για το θάνατο του Γιώργου Φούντα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr