Εκατοντάδες συλλήψεις, χιλιάδες αδικήματα σε ένα τετραήμερο σε ολόκληρη τη χώρα

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Μόνο στην Ελλάδα: Έσωσε την γιαγιά και δικάστηκε για φόνο με δόλο!

Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τελευταίο τετραήμερο, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά – 96.590 - άτομα και -85.024- οχήματα, ενώ

  • προσήχθησαν -3.444- άτομα
  • συνελήφθησαν -1.090- άτομα για διάφορα αδικήματα
  • βεβαιώθηκαν -20.265- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., -91- για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και -13- για ηχόμετρα
  • ακινητοποιήθηκαν -504- οχήματα
  • κατασχέθηκαν -5-

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

  • στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν - 6.197- έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν -28- άτομα και βεβαιώθηκαν -1.218- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν -233- έλεγχοι ατόμων, - 37- έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν -13- άτομα, συνελήφθησαν -3- άτομα και βεβαιώθηκαν -39- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.