ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΕισοδηματικά κριτήρια στο δημογραφικό για μια μικρή εξοικονόμηση;

Εισοδηματικά κριτήρια στο δημογραφικό για μια μικρή εξοικονόμηση;

Εισοδηματικά κριτήρια στο δημογραφικό για μια μικρή εξοικονόμηση;

Εισοδηματικά κριτήρια στο δημογραφικό για μια μικρή εξοικονόμηση;

O προβληματισμός που μπήκε από μερίδα της αντιπολίτευσης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου είναι πράγματι ένας υπαρκτός προβληματισμός.

Το να υπάρξουν δηλαδή εισοδηματικά κριτήρια για τις φορομειώσεις των δημοτικών τελών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Εξάλλου, γενικότερα η συζήτηση στην Ελλάδα για το ποιος είναι πλούσιος και ποιος όχι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία βέβαια σπανίως μπαίνει σε βάθος, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Όμως ακόμη κι αν συμφωνούσαμε στο εισοδηματικό κριτήριο που θα βάζαμε, η εξοικονόμηση που θα μπορούσε να γίνει είναι πολύ μικρή για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει φορομειώσεις άλλων κοινωνικών ομάδων.

Η συνολική επιβάρυνση του Δήμου Αγρινίου για τις μειώσεις αυτές σε τρίτεκνους και πολύτεκνους είναι 8.800 ευρώ περίπου.

Και ξέρουμε πολύ καλά ότι ανέκαθεν ένα σημαντικό ποσοστό των πολυτέκνων έκανε παιδιά μη υπολογίζοντας τόσο πολύ το αν είναι πάνω ή κάτω από τα εκάστοτε εισοδηματικά κριτήρια.

Εξάλλου δεν γνωρίζουμε κάποιον ολιγάρχη πολύτεκνο στο Αγρίνιο. Αν λοιπόν έμπαιναν εισοδηματικά κριτήρια, πόσο «εξοικονόμηση» θα γίνονταν; Ένα; Δύο; Τρία χιλιάρικα;

Για ένα οργανισμό όπως ο Δήμος Αγρινίου, αλλά κυρίως για ένα τόσο σημαντικό θέμα για το μέλλον της χώρας όπως είναι το δημογραφικό –τις επιπτώσεις του στην οικονομία, στο ασφαλιστικό σύστημα, στο σύστημα υγείας κτλ- είναι μάλλον αστείο και να το συζητάμε…

Αν έχουμε αίσθηση του προβλήματος θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ακόμη σε κάποιους που ενδεχομένως βρίσκονται λίγο πάνω από το εισοδηματικό κριτήριο θα πρέπει να γίνουν κάποιες συμβολικές κινήσεις για την αναγνώριση της προσφοράς τους.

Γιατί στο κάτω – κάτω της γραφής ούτε ο πλούσιος είναι υποχρεωμένος να κάνει πολλά παιδιά.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Γ. Παπαναστασίου: Δεν έχουμε διαχρονικά την αντιμετώπιση που μας αρμόζει

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ