ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΕισαγγελική έρευνα για τη θνητότητα στη ΜΕΘ Covid-19 του Νοσοκομείου Αγρινίου

Εισαγγελική έρευνα για τη θνητότητα στη ΜΕΘ Covid-19 του Νοσοκομείου Αγρινίου

Εισαγγελική έρευνα για τη θνητότητα στη ΜΕΘ Covid-19 του Νοσοκομείου Αγρινίου

Το ζήτημα της θνητότητας της ΜΕΘ Covid-19 του Νοσοκομείου Αγρινίου θα διερευνηθεί και από την άποψη της δικαστικής οδού και των ποινικών ευθυνών.

Μετά από όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο αναμενόμενο ήταν και τελικά έγινε να ζητηθεί η αρμοδίως η δικαστική διερεύνηση του όλου θέματος. Με αφορμή τα δημοσιεύματα για το 100% θνητότητας που παρατηρείται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών της περιοχής αλλά ακόμη και της 6ης ΥΠΕ, ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, Ευριπίδης Νικολάου, με εισαγγελική παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζήτησε να ερευνηθεί σε όλα τα επίπεδα (διοικητικό – ιατρικό) η θνητότητα στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Η έρευνα αυτή, ούτως ή άλλως είναι πολύ σοβαρή και δεν αποκλείεται να πάρει ακόμη σοβαρότερο χαρακτήρα στην περίπτωση που υπάρξουν καταγγελίες και μηνύσεις από την πλευρά συγγενών των θανόντων στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν υπάρξει δημόσιες παρεμβάσεις, όπως αυτή του βουλευτή Μ. Σαλμά, που μίλησε ακόμη και για κακουργηματικές πράξεις. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δικαστική έρευνα φυσικά και πρέπει να γίνει, αλλά θα πάρει καιρό.

Επομένως, αυτό που προέχει όσο υπάρχουν ακόμη διασωληνωμένοι ασθενείς στη ΜΕΘ ή προστεθούν και άλλοι το επόμενο διάστημα είναι η έρευνα του ΟΔΙΠΥ και των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και οι  βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα εισηγηθούν.

Δημήτρης Παπαδάκης

Φωτογραφία αρχείου: kathimerini.gr

Κινητοποίηση σε ιστορικό μοναστήρι για να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στον Αράκυνθο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr