Εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στ. Κασσελάκη – Κύκλοι Κουμουνδούρου: Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται

Εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, μέσω της οποίας δάνεισε χρήματα για την πληρωμή εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ο…

6078354-scaled-1

Εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, μέσω της οποίας δάνεισε χρήματα για την πληρωμή εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία που διαθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης στην Αμερική, από την οποία φέρεται να αντλήθηκαν τα χρήματα για το κομματικό ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων. Η έρευνα θα διενεργηθεί για ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό. Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελεας Πρωτοδικών, Δημήτριος Νομικός.

Αφορμή για την εντολή για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας ήταν απ’ ότι φαίνεται η δημοσιοποίηση εγγράφων τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με τα οποία από την εταιρεία ιδιοκτησίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κυρίου Στέφανου Κασσελάκη, αντλήθηκαν χρήματα προκειμένου να δανειοδοτηθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και να πληρωθούν οι μισθολογικές ανάγκες των εργαζομένων στην Αυγή και το Κόκκινο, στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη.

Βάσει αυτών των εγγράφων προκύπτουν ενδείξεις ότι έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες, σύμφωνα με το οποίο αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα απαγορεύεται να διατηρεί εταιρεία στο εξωτερικό.
Η έρευνα αυτή θα ξεκινήσει με τη συλλογή στοιχείων καταρχάς από την εταιρεία στην Αμερική, ιδιοκτησίας του κύριου Κασσελάκη, εάν την επίμαχη περίοδο, αλλά και γενικώς, η εταιρεία αυτή είναι ιδιοκτησίας του Στέφανου Κασσελάκη. Στη συνέχεια προς ποια εταιρεία διοχετεύτηκαν τα χρήματα αυτά, για ποιο σκοπό, ποια πρόσωπα έλαβαν αυτά τα χρήματα και στη συνέχεια, θα εξετασθούν και μάρτυρες για την υπόθεση αυτή.

«Τα πάντα στα περιουσιακά του στοιχεία είναι νόμιμα, κρυστάλλινα και καθαρά»

Κύκλοι της Κουμουνδούρου έλεγαν νωρίτερα ότι ως γνωστόν ο κ. Κασσελάκης έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2023, άρα δεν τίθεται θέμα πόθεν έσχες για εκείνον, καθώς η πλατφόρμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε λειτουργία αφορά το έτος 2022. Πρόσθεταν δε ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε έρευνα, καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.

Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν «θυμηθείτε πάντως πώς είχε εξελιχθεί η υπόθεση που αφορούσε στα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Μητσοτάκη και το σπίτι του Βολταίρου». Σε κάθε περίπτωση, κύκλοι της Κουμουνδούρου παρέπεμπαν στη δήλωση που είχε κάνει με ανάρτησή του ο κύριος Κασσελάκης ότι ανέμενε να ενημερωθεί αν οι συγκεκριμένες διατάξεις αναφέρονται και σε πρόσωπα, αρχηγούς, που δεν βρίσκονται στο Κοινοβούλιο, όπως εκείνος και ακολούθως βεβαίως, όπως είχε πει, να προβεί στις ανάλογες κινήσεις πουλώντας τις εταιρείες που έχει στο εξωτερικό.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζαν και έλεγαν για να μη δημιουργούνται λανθασμένες και στρεβλές εντυπώσεις «φυσικά δεν υπάρχει καμία offshore εταιρεία. Τα πάντα στα περιουσιακά του στοιχεία είναι νόμιμα, κρυστάλλινα και καθαρά και ότι έχει φορολογηθεί και φορολογείται έως τώρα».

Σημειώνεται ότι ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Θύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του με εντολή του κυρίου Κασσελάκη, με επιστολή του σήμερα (5/3) προς τη γραμματέα του κόμματος ζητούσε ενημέρωση εάν θα υπάρξει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς όπως λέει, θα πρέπει εκεί να επικυρωθεί η απόφαση για την απομάκρυνσή του.

Από την πλευρά κύκλων της Κουμουνδούρου πάντως, αυτό που λέγεται είναι ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ καθαρά στο πώς έχει εξελιχθεί αυτή η υπόθεση και από εδώ και πέρα τον λόγο για τον κ. Γεωργόπουλο θα έχει η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος και η Δικαιοσύνη.