ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδητα«Είναι δυνατόν να εκτίονται όλες οι ποινές με κοινωνική υπηρεσία;»

«Είναι δυνατόν να εκτίονται όλες οι ποινές με κοινωνική υπηρεσία;»

«Είναι δυνατόν να εκτίονται όλες οι ποινές με κοινωνική υπηρεσία;»

«Είναι δυνατόν να εκτίονται όλες οι ποινές με κοινωνική υπηρεσία;»

Φαίνεται ότι ο νομικός κόσμος στην Ελλάδα αντιμετωπίζει τόσο υπαρξιακά ζητήματα, όσο και φιλοσοφικά. Προχθές στην επίσκεψη Τσιάρα στο Αγρίνιο και τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου υπήρξε πολύς προβληματισμός και για τα δύο αυτά σκέλη.

Τουλάχιστον δύο ή τρεις νομικοί ρώτησαν τον υπουργό τι γνώμη έχει για το αντικείμενο της δουλειάς τους, που όλο και μειώνεται. Είναι γνωστό ότι οι νεότεροι δικηγόροι, πλην εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, έχουν τεράστιο βιοποριστικό πρόβλημα.

Ο κ. Τσιάρας απάντησε ότι επί των ημερών του αυξήθηκε η ποσότητα των υποθέσεων, αλλά αρκετοί στην αίθουσα δεν το άκουσαν ευχάριστα αυτό. Μόνο που κανένας δεν τόλμησε να ρωτήσει τι θα γίνει με την παραγωγή και νέων ανέργων δικηγόρων κάθε χρόνο στα ελληνικά πανεπιστήμια. Πόσοι ακόμη πρέπει να βγαίνουν κάθε χρόνο;

Η κουβέντα δεν σταμάτησε εκεί, πήγε και στις ποινές. Με τον υπουργό να αναρωτιέται αν είναι δυνατόν ποτέ να γίνουν όλες οι ποινές με κοινωνική υπηρεσία (όπως υπάρχει μια τάση τώρα τελευταία στον δικαστικό χώρο) και η απάντηση που πήρε ήταν μάλλον… χλιαρή πως, όχι, δεν είναι δυνατόν.

Για να επανέλθει ο ίδιος ο υπουργός και να περιγράψει πόσο δύσκολο ήταν να απορροφήσει το σύστημα όλη αυτή την… κοινωνική στροφή στις ποινές. «Ούτε το θέμα της ασφάλισης τόσων χιλιάδων που θα πρόσφεραν την εργασία τους δεν είχαμε λύσει», είπε ο κ. Τσιάρας, αφήνοντας υπονοούμενα για το πως στήθηκε κι αυτή η φάμπρικα τα προηγούμενα χρόνια…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο Μανιάτης μας θύμισε γιατί κόντεψε να διαλυθεί η Ελλάδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ