ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠαιδειαΕικονογράφηση βιβλίου, Ρομποτική και STEM, κάθε Σάββατο, στα Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα, για μαθητές όλων των σχολείων

Εικονογράφηση βιβλίου, Ρομποτική και STEM, κάθε Σάββατο, στα Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα, για μαθητές όλων των σχολείων

Εικονογράφηση βιβλίου, Ρομποτική και STEM, κάθε Σάββατο, στα Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα, για μαθητές όλων των σχολείων

Από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Απρίλιο 2023, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου όλων των σχολείων μπορούν να περνούν χαρούμενα τα πρωινά του Σαββάτου, στα Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα.

Κάθε μήνα θα προσφέρονται πρωτότυπες και δημιουργικές δράσεις STEM, STEAM, Ρομποτικής, Εικαστικών. Κανένας μήνας δε θα είναι ίδιος με τους άλλους, ακόμη και στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, η θεματική ενότητα αλλάζει.

Μια ευκαιρία για παιδιά και εφήβους να γυμναστούν, να παίξουν, να εκφραστούν, να αυτενεργήσουν, να συνεργαστούν, να πειραματιστούν…

Δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση του μήνα έως 03/11/2022.

Η αίτηση εγγραφής και το καταθετήριο της τράπεζας μπορούν να αποσταλούν υπογεγραμμένα και σκαναρισμένα από τον γονέα/κηδεμόνα στο email: balaoura1@ppschool.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας με τη Γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων:

26410 24248 εσωτ.  1,  26410 24360 εσωτ. 1,  26410 24800 εσωτ. 1

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ (παραδοσιακή)

Ο μαγικός κόσμος της λογοτεχνίας γίνεται πιο οικείος μέσα από την εικονογράφηση ενός βιβλίου. Οι ήρωες ζωντανεύουν, οι περιπέτειες, οι σκέψεις, τα συναισθήματά τους αποκτούν υπόσταση μέσα από τη δική μας καλλιτεχνική δημιουργία.

Η τέχνη της εικονογράφησης είναι ένας πολύ ευρύς όρος, μια απίστευτα ευέλικτη καλλιτεχνική πρακτική, που αναφέρεται στη δημιουργία κάθε είδους εικόνας. Σκοπός μας εδώ είναι να γνωρίσουμε κλασικούς και σύγχρονους συγγραφείς, να βάλουμε τα βιβλία στην καθημερινότητά μας και να φέρουμε κοντά τα Γράμματα με τις Τέχνες.

Σε ολιγομελείς ομάδες, δοκιμάζουμε παραδοσιακές πρακτικές, πολλά διαφορετικά υλικά και βάζουμε τη δική μας αισθητική σε έργα ελληνικής ή ξένης λογοτεχνίας. Τα χέρια μας δουλεύουν ακατάπαυστα, το μυαλό τρέχει…Δημιουργούμε το δικό μας χειροποίητο εικονογραφημένο βιβλίο.

 

 

ROBOTICS (ARDUINO Programming + DRONE Programming)

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατάρτιση των μαθητών σε σχέση με το αντικείμενο του Arduino Programmer, δηλαδή τον αποδοτικό προγραμματισμό του μικροελεγκτή Arduino.

Μέσω της πρακτικής εφαρμογής, οι μαθητές/μαθήτριες θα μπορούν να σχεδιάζουν και να προγραμματίζουν βασικές και ολοκληρωμένες εφαρμογές.

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευόμενοι/ες, αρχικά, θα εξοικειωθούν με τις βασικές γνώσεις ηλεκτρισμού και ηλεκτρονικών, που είναι απαραίτητες για το Arduino, καθώς και με την προσομοίωση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

Τα drones γίνονται αρκετά δημοφιλή σήμερα στους χομπίστες και τους λάτρεις σε όλο τον κόσμο. Η γνώση του τρόπου προγραμματισμού των drones έχει γίνει επίσης πολύ σημαντική στον τομέα της ρομποτικής, λόγω του τρόπου με τον οποίο τα drones συνδυάζονται με άλλες υπηρεσίες. Ο προγραμματισμός με drone μπορεί να είναι εξαιρετικός για εκπαιδευτικούς σκοπούς και μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως ανεξάρτητη καριέρα.

STEMACTIVITIES (ROCKET building)

Η εκπαίδευση στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά έχει λάβει αυξανόμενη προσοχή την τελευταία δεκαετία, με εκκλήσεις τόσο για μεγαλύτερη έμφαση σε αυτούς τους τομείς όσο και για βελτιώσεις στα προγράμματα σπουδών και τη διδασκαλία εντός και σε αυτά. Στον τομέα της πολιτικής και όλο και περισσότερο μεταξύ των εκπαιδευτικών, αυτά τα θέματα μαζί αναφέρονται ως STEM.
Σε αυτή τη δραστηριότητα, οι μαθητές θα εργαστούν σε ομάδες, για να κατασκευάσουν πυραύλους από καλαμάκια και λάστιχα. Θα δοκιμάσουν διαφορετικές γωνίες και πόσο μακριά θα τραβήξουν τον πύραυλό τους πίσω, για να καθορίσουν τον καλύτερο συνδυασμό για μια εξαιρετική εκτόξευση!

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ