ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΕικόνες χάους – Νέο μήνυμα από το 112 – Εκκενώνεται η Πεντέλη

Εικόνες χάους – Νέο μήνυμα από το 112 – Εκκενώνεται η Πεντέλη

Εικόνες χάους – Νέο μήνυμα από το 112 – Εκκενώνεται η Πεντέλη

Νύχτα κόλασης βιώνει η Πεντέλη. Λίγα λεπτά μετά τις 02:00 τα ξημερώματα, εστάλη νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση της Πεντέλης και των περιοχών πέριξ του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, προς Βριλήσσια.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας» αναφέρει ακόμα το μήνυμα.

Μπορεί κάποιες στιγμές οι φωτιές να έμοιαζε ότι πηγαίνει καλύτερα, ωστόσο όπως φαίνεται οι άνεμοι είναι ακόμα πολύ δυνατοί στην περιοχή με αποτέλεσμα να αναζωπυρώνονται οι εστίες.

Η φωτιά απειλεί το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Όλα αυτά τη στιγμή που οι φλόγες απειλούν πλέον και το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Όπως μεταδίδουν τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στην περιοχή, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών αρχών προκειμένου να μην περάσει η φωτιά στις υποδομές του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε εκκενωθεί το νοσοκομείο με 21 παιδιά να μεταφέρονται στο Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριάκου και άλλα 15 να παίρνουν εξιτήριο.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του ξενώνα βρεφών στο αναρρωτήριο Πεντέλης, με τα μωρά να βρίσκονται στο ίδρυμα Μητέρα

Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Οι ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν φορά μεταφέρουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις τα μέτωπα της πυρκαγιάς. Αναζωπυρώσεις υπάρχουν συνεχώς.

Μιλώντας στο MEGA, ο Άρης Μπουράνης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας Πικερμίου, σημείωσε πως υπάρχουν διακοπές ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή λόγω της φωτιάς.

«Έχουν καεί στύλοι ρεύματος, υπάρχουν διακοπές. Οποιοσδήποτε πολίτης είναι σπίτι του και χρειάζεται απομάκρυνση, οι Αρχές είναι διαθέσιμες».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουράνη, «το μέτωπο έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο σημείο. Η καύσιμη ύλη που υπάρχει στο βουνό θα έχει πρόβλημα

in.gr

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ