ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ εικόνα αλλάζει, αρκεί να διατηρηθεί και η συχνότητα των παρεμβάσεων

Η εικόνα αλλάζει, αρκεί να διατηρηθεί και η συχνότητα των παρεμβάσεων

Η εικόνα αλλάζει, αρκεί να διατηρηθεί και η συχνότητα των παρεμβάσεων

Υπήρξε πριν την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού διαχρονικά το σημείο, που είτε είχες κατεύθυνση το βορρά, είτε το νότο, διαπίστωνες πως άλλαξε κάτι.

Ο λόγος για την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Μενιδίου, της Συκούλας και του Ανοιξιάτικου, που για πολλά χρόνια παρέμεινε ασυντήρητη. Και η κατάσταση ήταν κακή  στο οδόστρωμα, στο ηλεκτροφωτισμό των κόμβων, αλλά και στα πρανή που δεν είχαν καθαριστεί. Αν είχε κατεύθυνση προς τα Γιάννενα μόλις περνούσες τα όρια της Περιφέρειας Ηπείρου έβλεπες μια απείρως καλύτερη εικόνα σε σχέση με τη συντήρηση του δρόμου. Αν είχες κατεύθυνση προς το Αντίρριο, όταν περνούσες τα όρια της Δυτικής Ελλάδας, ερχόσουν αντιμέτωπος με πλειάδα επιπλέον κινδύνων ακριβώς, λόγω της κακής συντήρησης.

Οι εργασίες που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ίσως να μην αποκατέστησαν πλήρως τα προβλήματα, όμως είναι μια καλή αρχή για ένα καλό «συμμάζεμα» της κατάστασης. Πραγματοποιήθηκαν λοιπόν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του οδοφωτισμού, καθώς και εργασίες καθαρισμού ρείθρων και πρανών εκατέρωθεν του δρόμου. Και η διαφορά είναι ήδη εμφανής. Φυσικά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αλλά τώρα που άρχισε σταδιακά η εικόνα να βελτιώνονται δεν χρειάζεται να περάσουν χρόνια για να γίνουν οι επόμενες παρεμβάσεις. Αυτό εξάλλου είναι το νόημα της συντήρησης να υπάρχουν συχνές παρεμβάσεις, ώστε η κατάσταση να παραμένει σε ένα καλό επίπεδο.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr