ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕικόνα από… Μπρονξ δεκαετίας του ’70 δίπλα σε σχολείο στο Αγρίνιο!

Εικόνα από… Μπρονξ δεκαετίας του ’70 δίπλα σε σχολείο στο Αγρίνιο!

Εικόνα από… Μπρονξ δεκαετίας του ’70 δίπλα σε σχολείο στο Αγρίνιο!

Εικόνα από… Μπρονξ δεκαετίας του ’70 δίπλα σε σχολείο στο Αγρίνιο αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση” στο φύλλο της Πέμπτης αναφερόμενο σε αυτοσχέδιο «στέκι» που έχει φτιαχτεί από νεαρούς που αράζουν στο σημείο από την ευρύτερη (ή και πολύ ευρεία…) περιοχή έξω από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, που προοδευτικά έγινε αληθινό ερείπιο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Εικόνα από… Μπρονξ δεκαετίας του ’70 δίπλα σε σχολείο στο Αγρίνιο!Οι εικόνες είναι από την οδό Δημοσθένους στο Αγρίνιο ακριβώς απέναντι από το προαύλιο δύο δημοτικών της πόλης, του 11ου και του 17ου.

Θυμίζουν εγκατάλειψη ανάλογη με κάποιο γκέτο περασμένων δεκαετιών στην Αμερική, με τρόπο που έχουμε δει μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες.

Τι ακριβώς βλέπουμε; Ένα αυτοσχέδιο «στέκι» που έχει φτιαχτεί από νεαρούς που αράζουν στο σημείο από την ευρύτερη (ή και πολύ ευρεία…) περιοχή έξω από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, που προοδευτικά έγινε αληθινό ερείπιο.

Δεν είναι πρωτοφανές κάτι τέτοιο, καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες δε ζουν στην περιοχή ή έχουν άλλα ιδιοκτησιακά θέματα και, σε κάθε περίπτωση, αφήνουν παλαιά σπίτια να ρημάζουν.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, κάποιοι έχουν μεταφέρει… καναπέδες που έχουν παρατηθεί στα σκουπίδια και έχουν πάει την έννοια «στέκι» σε άλλο επίπεδο!

Για του λόγου το αληθές μπορεί να δει κανείς τις φωτογραφίες όπου εξέχουν τα πόδια ενός νεαρού(πάντα απέναντι από προαύλιο σχολείο θυμίζουμε) που «την έχει πέσει»!

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στο υπόλοιπο κτίριο, αφού έχουν διαλυθεί κουφώματα και παράθυρα ενώ έχει μεταφερθεί και μίνι μπασκέτα για να ψυχαγωγούνται όσοι περνούν αρκετή ώρα στην μέση της οδού!

Να σημειωθεί ότι τις πρώτες βραδινές ώρες στο σημείο μαζεύονται διάφορες ομάδες νεαρών, ενώ απέναντι στο προαύλιο γίνονται προπονήσεις από ομάδες μπάσκετ!

Ασφαλώς πρόκειται για ευθύνη όποιου έχει την κυριότητα του οικοπέδου και του κτιρίου αλλά, καθώς η εγκατάλειψη κρατά αρκετά χρόνια στο σημείο, ίσως πρέπει να δουν και οι τοπικές αρχές, με πρώτο το δήμο, τι πρέπει να κάνουν για τέτοια γκετοποιημένα σημεία.

Όταν αυτές οι εικόνες παγιώνονται, μετά δεν υπάρχει επιστροφή για τις γειτονιές.

Και πραγματικά το μόνο που λείπει- προς το παρόν- από τη χρήση του σημείου είναι να χρησιμοποιηθεί, όπως παρόμοια «στέκια» στο Μπρονξ της δεκαετίας του ’70!

Εικόνα από… Μπρονξ δεκαετίας του ’70 δίπλα σε σχολείο στο Αγρίνιο!

 

Λ. Δημητρογιάννης: Κάναμε τη μισή δουλειά μέσα με τέσσερις μήνες – Αισιοδοξία πως σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μεσολόγγι θα είναι γεγονός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr