ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕίδαμε στο Μεσολόγγι πως καταπολεμούν την βία στα γήπεδα!

Είδαμε στο Μεσολόγγι πως καταπολεμούν την βία στα γήπεδα!

Είδαμε στο Μεσολόγγι πως καταπολεμούν την βία στα γήπεδα!

Είδαμε στο Μεσολόγγι πως καταπολεμούν την βία στα γήπεδα!

Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην Θεσσαλονίκη επειδή ήταν με την λάθος ομάδα.

Όπως αναμενόταν, δεν έγινε απολύτως τίποτε. Κι αν πει κάποιος ότι οι μαζικές επιθέσεις και τα ραντεβού θανάτου έχουν ατονήσει (περισσότερο ως αποτέλεσμα δύο μεγάλων υποθέσεων από δύο ομάδες οπαδών που κατηγορήθηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης), η αλήθεια είναι πως απλά μετατέθηκε το πρόβλημα και πήγε στα “στέκια” και στα σχολεία.

Περιστατικά ακούμε κάθε δεύτερη μέρα, συχνά με πρόφαση το περίφημο “τι ομάδα είσαι;”.

Στην περίπτωσή μας είχαμε προχθές επεισόδια στον αγώνα 1ο Λύκειο Αγρινίου με ΕΠΑΛ Ναυπάκτου μετά από ντου από κάποιους που θορυβήθηκαν από την παρουσία Αγρινιωτών στην κερκίδα!

Με άλλα λόγια, κάποιοι δεν ήθελαν γονείς και παιδιά που πήγαν να δουν τους φίλους και τα αδέρφια τους στο γήπεδο, επειδή ήταν από το Αγρίνιο!

Μπορεί να φαίνεται τρελό και παλαβό, όμως είναι η πικρή πραγματικότητα. Μια ολόκληρη κουλτούρα έχει σφηνωθεί στα μυαλά όσων γυροφέρνουν γύρω από τα γήπεδα και κάνουν τους οπαδούς.

Στην ουσία, ούτε καν οπαδοί είναι, αυτό που υποστηρίζουν είναι το κλαμπ τους, η παρέα τους και το κουμάντο που κάνει στην πόλη ή την γειτονιά, οι “δικοί μας” εν ολίγοις…

Και δυστυχώς τα σχολεία, όπως και τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να κάνουν τίποτε γι’ αυτή την κουλτούρα, ειδικά αν μπει μέσα και η ηλίθια “περιοχική” κόντρα. Όπως στην προκειμένη περίπτωση στο Μεσολόγγι

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σίγουρος για τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών ο Π. Κατσούλης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr