ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑν είχε και το Αγρίνιο μια “Διέξοδο” θα είχε σχέσεις με τον Κάλαμο!

Αν είχε και το Αγρίνιο μια “Διέξοδο” θα είχε σχέσεις με τον Κάλαμο!

Αν είχε και το Αγρίνιο μια “Διέξοδο” θα είχε σχέσεις με τον Κάλαμο!

Αν είχε και το Αγρίνιο μια “Διέξοδο” θα είχε σχέσεις με τον Κάλαμο!

Ο… αυτισμός των διάσημων σε όλη την Γη παραθεριστών από το Αγρίνιο, ειδικά εκείνων που δεκαετίες τώρα ζουν αρκετές εβδομάδες του χρόνου στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας, είναι παροιμιώδης.

Πήγε η “Διέξοδος” από το Μεσολόγγι και παρέδωσε πάλι μαθήματα πολιτισμού, φιλίας και εξωστρέφειας στον Κάλαμο προ ημερών. Την Κυριακή 24 Ιουλίου όλα αυτά, όταν μάθαμε πως “χωρίς να σχετίζεται με οιασδήποτε μορφής τοπικούς ή πανελλήνιους εορτασμούς αλλά καθαρά από ενσυνείδητη διάθεση, η «Διέξοδος» και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, ευχαρίστησαν το μικρό νησί Κάλαμος με μια σειρά εκδηλώσεων που οργάνωσαν και παρουσίασαν ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την φιλοξενία που παρείχαν οι κάτοικοί του σε χιλιάδες Μεσολογγίτες κατά τη διάρκεια των Πολιορκιών και στη συνέχεια μέχρι την απελευθέρωση της πόλης το 1829“.

Πρέπει να ξέρουμε δεκάδες Αγρινιώτες που είτε έχουν κάτι στον Κάλαμο είτε κάθε χρόνο περνούν από εκεί και βρίσκουν καλοκαιρινή αναψυχή σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Ακριβώς όπως ξέρουμε χιλιάδες που κάθε Σαββατοκύριακο ή για πολλές εβδομάδες είναι στην Πάλαιρο, στον Μύτικα, στον Αστακό και σε πολλά άλλα μέρη.

Ε, δεν θυμόμαστε ποτέ ένα τέτοιο γεγονός που να κάνει μόνιμο τον δεσμό του Αγρινίου με αυτά τα μέρη. Περιοχές που δίνουν ανακούφιση με την διέξοδο στην θάλασσα στο Αγρίνιο και παίρνουν εισοδήματα. Αλλά και κάποιες επενδύσεις, όχι όσες θα έπρεπε…

Και μην πει κανείς ότι δεν υπάρχει για το Αγρίνιο αφορμή σαν αυτή που βρήκε η “Διέξοδος” -και κυρίως ο εμπνευστής της Νίκος Κορδόσης– για το Μεσολόγγι.

Πάντα μπορείς να βρεις μια αφορμή κι αν δεν είναι ιστορική, μπορεί να είναι οικολογική, αθλητική κι ένα σωρό άλλα!

Αρκεί να θέλεις, δηλαδή να έχεις κι έναν καημό για τον τόπο σου.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Π. Σκαρμούτσος: Αναξιόπιστος ο Λύρος, άλλα συμφωνήσαμε, άλλα ανακοίνωσε

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ