ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕίχε και ματς “Δύση-Ανατολή” στις εκλογές

Είχε και ματς “Δύση-Ανατολή” στις εκλογές

Είχε και ματς “Δύση-Ανατολή” στις εκλογές

Είχε και ματς “Δύση-Ανατολή” στις εκλογές

Μπορεί τα τρία πρώτα κόμματα στην ελληνική Βουλή να θεωρούνται φιλοδυτικά, χωρίς να ξεχνάμε ότι υπάρχει και μια ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα στον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι υπάρχουν και διάσπαρτοι ανάλογοι μη φιλοδυτικοί σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όμως ο παράγων “Ανατολή” δεν είχε καθόλου κακές επιδόσεις στις εκλογές. Αυτός ο παράγων αποτελείται από το σύνολο όσων προτιμούν την έξοδό μας από τον Δυτικό Κόσμο (όπου υποτίθεται ότι ανήκουμε) ή έχουν συμπάθεια μεγαλύτερη π.χ. στην Ρωσία παρά στην Ε.Ε.

Αυτός ο χώρος, δεν είναι καθόλου μικρός, περιλαμβάνει πάνω από έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους και όχι μόνο στέκεται απέναντι σε κάθε τι “δυτικό” αλλά πολλές φορές είναι απολύτως επιρρεπής και στην προπαγάνδα ανελεύθερων καθεστώτων. Εδώ να θυμίσουμε ότι στην Ροδόπη υπάρχουν καταγγελίες πως έγινε ό, τι ήθελε το δίκτυο του Ερντογάν ειδικά στους ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τις μέρες των εκλογών είχαμε και μια μερίδα από τα γνωστά δημοσιεύματα για “προωθήσεις μεταναστών” πάντα από τις γνωστές… τέρμα αριστερές πηγές (και ΜΚΟ).

Αν, λοιπόν, βάλουμε κάτω τα κόμματα που έχουν άρνηση στην Δύση ή στην επιστημονική θεώρηση των πραγμάτων ή/και έχουν σχέση με παραεκκλησιαστικούς διαδρόμους, έχουμε μια επιρροή της Ανατολής και από δεξιά και από αριστερά.

Το Κ.Κ.Ε. και η Ελληνική Λύση με 7,5% και 4,5% κατάφεραν να μπουν στη Βουλή, ενώ άλλα, όπως η Νίκη, το ΜΕΡΑ25 με σύμμαχο την εντελώς πουτινική ΛΑΕ, η Βόρεια Λέγκα κ.α.  δεν μπόρεσαν να περάσουν το κατώφλι του 3%. Όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται τα κόμματα αυτά κι όση σχέση και να μην έχουν μεταξύ τους, τα ενώνει  μια σχεδόν αταβιστική αντίδραση συμπάθειας π.χ. προς την Ρωσία, ακόμη και του Πούτιν. Μην ξεχνάμε ότι το ΚΚΕ είναι το δεύτερο κόμμα στην Ε.Ε., μετά από το Κ.Κ. Πορτογαλίας, που δεν έχει καταδικάσει ποτέ την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία στα ευρωπαϊκή όργανα και δεν έχει συμμετάσχει σε κανένα σχετικό ψήφισμα!

Για τη συγκεκριμένη ατμόσφαιρα δεν φτάνουν τα κόμματα φυσικά, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό στα social media όπου κυκλοφορούν τα πάντα, όχι μόνο προς όφελος αντιδυτικών χώρων αλλά και προς όφελος φαινομενικά “φιλοδυτικών” κομμάτων. Ήδη τις τελευταίες ώρες άρχισε η σπέκουλα για “νοθεία” με πρωταγωνιστή το φιλοπουτινικό “Δίκτυο 21” που ήθελε να αντιγράψει την… Φιλική Εταιρεία αλλά έλαβε μόνο τις δικές του ψήφους!

Φήμες για Άγιο Όρος, μοναστήρια, οπαδούς ομάδων, λέσχες στρατού και αστυνομίας, “ομογενείς” που δεν μιλάνε πολλά ελληνικά, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα και άλλοι πολλοί, έχουν μπει στην ζωή χιλιάδων πολιτών από την διάδραση μέσω αλγόριθμου!

Οπότε η αιώνια μάχη της Δύσης με την Ανατολή εντός Ελλάδας συνεχίζεται…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Με τους 600.000 που δεν ψήφισαν ξανά ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθεί κανείς;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ