ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΕίχαν όλοι κάτι να πουν για την μοναρχία…

Είχαν όλοι κάτι να πουν για την μοναρχία…

Είχαν όλοι κάτι να πουν για την μοναρχία…

Είχαν όλοι κάτι να πουν για την μοναρχία…

Απ’ άκρου εις άκρον στην Ελλάδα άναψε η κουβέντα για την μοναρχία. Οι πιο πολλοί νομίζοντας ότι η βρετανική μοναρχία ήταν για τους Βρετανούς πάνω κάτω ό, τι και η ελληνική για τους Έλληνες. έριξαν από ένα… τροχιοδεικτικό!

Το καλύτερο όμως ήταν όταν άρχισαν να πολιτικολογούν για την Ελισάβετ, με αφορμή την Κύπρο και τη χάρη που ποτέ δεν έσωσε, για παράδειγμα, στον νεαρό Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Ήταν σωστό ότι η εκλιπούσα έδειξε σκληρότητα και έστειλε στον θάνατο ένα νέο παιδί, όμως έχει σημασία να δούμε και ποιος είναι αυτός που επικαλείται τον Παλληκαρίδη…

Αυτή η κουβέντα έγινε και στην Κύπρο, όπου κάποιοι που τότε έκαναν την πάπια, θυμήθηκαν τώρα να πανηγυρίσουν για τον θάνατο ή να αποδοκιμάσουν την νεκρή.

Διότι, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Κύπρο, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα ως προς τους Άγγλους και το ποιοι τους πολέμησαν και ποιοι έκαναν ό,τι έλεγαν άλλες χώρες.

Ο Παλληκαρίδης, ο Καραολής, ο Δημητρίου, όλοι οι ήρωες του εθνικού αγώνα της Κύπρου προερχόταν από τον πατριωτικό χώρο και ήταν ενωτικοί. Πάλευαν, δηλαδή, με τη σημαία της ΕΟΚΑ για εθνική απελευθέρωση και για Ένωση με την Ελλάδα.

Οπότε, όσοι ήταν πάντα κατά της Ένωσης και όσοι ήταν κατά της αυτοδιάθεση των Κυπρίων, είτε ως αγγλόφιλοι είτε ως εποχούμενα της πολιτικής της ΕΣΣΔ (και σήμερα της Ρωσίας) ας μην ανακατεύονται στο όλο θέμα.

Ας ασχοληθούν με την Ελισάβετ όπως κάποτε οι Sex Pistols που είπαν το God save the Queen και τελικά ο τραγουδιστής τους ο Johhny Rotten έγινε πιο συντηρητικός από την Ελισάβετ!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Είμαστε (πολύ) ψηλά στις προτεραιότητες για την ενδοοικογενειακή βία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ