ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΕγκρίθηκε η πρόταση για «Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη» στην μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη

Εγκρίθηκε η πρόταση για «Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη» στην μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη

Εγκρίθηκε η πρόταση για «Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη» στην μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη

Ένα πάρκο που θα φέρει το όνομά του και θα φιλοξενεί την προτομή του, αφιερώνει στον Μίκη Θεοδωράκη η Αθήνα ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια.

Στον χώρο, στη συμβολή Ιεράς Οδού και Πειραιώς, θα τοποθετηθεί και προτομή του μεγάλου συνθέτη

Έπειτα από πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση τη Δευτέρα, ο χώρος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βουτάδων, Πειραιώς και Ιεράς Οδού -κοντά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων- μετονομάζεται σε «Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη».

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε ότι για τη δημιουργία της προτομής του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία θα τοποθετηθεί στο πάρκο, ο Δήμος Αθηναίων θα προκηρύξει καλλιτεχνικό διαγωνισμό.

«Το χρέος μας προς τον οικουμενικό και σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη και στην παρακαταθήκη του είναι τεράστιο και ανεξόφλητο. Η δική μας συμβολική απόδοση τιμής είναι μικρή και αυτονόητη, μπροστά στο φως και την αξία του.

Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις του, είχε αναφέρει “σαν φύγω, η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο”. Την Ακρόπολη που έβλεπε μέσα από το σπίτι του, αποζητούσε ήδη προτού φύγει. Αυτή θα εξακολουθεί να ατενίζει» , ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Οι αποφάσεις υλοποιούν τη δέσμευση που είχε αναλάβει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021 η δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο μεγάλος συνθέτης έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή.

Τις συνεννοήσεις με την οικογένεια για τον τρόπο με τον οποίο η Αθήνα θα τιμούσε το πέρασμα του Μίκη Θεοδωράκη στην αθανασία, ανέλαβε προσωπικά ο δήμαρχος. Η οικογένεια συμφώνησε απολύτως με την επιλογή να δοθεί το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη στο συγκεκριμένο πάρκο και τη δημιουργία προτομής που θα απεικονίζει τη μορφή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων, ήδη από πέρυσι, έδωσε, από κοινού με τον ΣΕΓΑΣ, το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της πόλης.

Πηγή: protothema.gr

Σουδάν: Αύριο το πρωί φτάνει στην Αθήνα το C-27 με τους 23 Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ