ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΕγκληματική Οργάνωση: «Εργοστάσιο» κάνναβης μέσα σε βίλες (βίντεο-εικόνες)

Εγκληματική Οργάνωση: «Εργοστάσιο» κάνναβης μέσα σε βίλες (βίντεο-εικόνες)

Εγκληματική Οργάνωση: «Εργοστάσιο» κάνναβης μέσα σε βίλες (βίντεο-εικόνες)

Πάνω από 700.000 ευρώ κέρδη θα αποκόμιζαν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης, έχοντας μάλιστα μετατρέψει μισθωμένες βίλες σε «εργοστάσια» παραγωγής.

Ειδικότερα, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας κατασχέθηκαν πάνω από 30 κιλά κάνναβης και 724 φυτά. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ αναζητείται άλλος ένας στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, η οποία περιλαμβάνει και το άτομο που αναζητούν οι Αρχές.

Υπολογίζεται πως η οργάνωση από την εγκληματική της δράση θα αποκόμιζε κέρδη που θα έφταναν τις 700.000 ευρώ.

 

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε κάνναβη σε βίλες

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι Αρχές, ύστερα από πολύμηνη συστηματική και ενδελεχή έρευνα, που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε πλήρως εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης σε εσωτερικούς χώρους απομονωμένων ευρύχωρων κατοικιών (βίλες), στη νοτιοανατολική Αττική και ακολούθως στη διακίνηση της παραγόμενης ποσότητας -τύπου «skunk»- σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών, της νοτιοανατολικής και δυτικής Αττικής, αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος.

Σύμφωνα με τις Αρχές, από τη δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε, υπολογίζονται στα 700.000 ευρώ.

Η αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστηριότητας είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, ολοκληρωμένης «διεισδυτικής» έρευνας, με τη χρήση φυσικών, επιστημονικών και τεχνικών μεθόδων (άρση του απορρήτου, τεχνική και φυσική επιτήρηση), που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση ευρημάτων, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων.

Μετά από όλα αυτά, πρωινές ώρες της Τρίτης (2/5) οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), των Α’ και Β’ ΟΠΚΕ/ΔΑ Μεσσηνίας, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο από τους τρεις δράστες.

ΚΆΝΝΑΒΗ

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 58 και 39 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας 60χρονος, ο οποίος αναζητείται.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και σε άλλους χώρους, αλλά κυρίως σε δύο μισθωμένες βίλες στην περιοχή Μαρκόπουλου, κατελήφθησαν να έχουν εγκαταστήσει δύο πλήρως οργανωμένα και κατάλληλα διαμορφωμένα εργαστήρια εσωτερικής καλλιέργειας και αποξήρανσης φυτών κάνναβης, με τεχνητές συνθήκες θέρμανσης, φωτισμού κι εξαερισμού, όπου καλλιεργούνταν συνολικά 552 φυτά κάνναβης, σε ισάριθμες γλάστρες, κυμαινόμενου ύψους έως 1,5 μέτρου περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

ΚΆΝΝΑΒΗ

Επιπρόσθετα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

172 συγκομισθέντα φυτά κάνναβης, κυμαινόμενου ύψους έως 1,5 μέτρο περίπου,

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 30 κιλών και 912,5 γραμμαρίων,

ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 56,8 γραμμαρίων,

ποσότητα ελαίου κάνναβης 84 ml.

δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης,

το χρηματικό ποσό των 205 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών,

πέντε ζυγαριές ακριβείας,

ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων,

δύο κινητά τηλέφωνα και

εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης και συσκευασίας των διακινούμενων ουσιών (ανεμιστήρες, λαμπτήρες, θερμόμετρα, υγρόμετρα, υγρά λιπάσματα, ηλεκτρονικοί πλαστικοποιητές κ.λπ.).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.

Πηγή: iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: 36χρονη έδειρε την πεθερά της στη μέση του δρόμου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ