«Έγκυρη η εκλογή μου»

Δεν τίθεται θέμα να χάσει την έδρα του ο δημοτικός σύμβουλος

«Έγκυρη η εκλογή μου»

Του είχε γίνει ανάθεση έργου αξίας άνω των 5.000 ευρώ από την προηγούμενη δημοτική αρχή

Ζήτημα εγκυρότητας της συμμετοχής νεοεκλεγμένου συμβούλου στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγρινίου, τέθηκε κατά την περασμένη Δευτέρα, στην τελευταία συνεδρίαση. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή Τώρα», Δημήτρης Τραπεζιώτης, προκύπτει θέμα για το κατά πόσο είναι σύννομη η συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο επαγγελματία στον οποίο είχε γίνει απευθείας ανάθεση έργου με ποσό το οποίο ξεπερνά τις 5.000 ευρώ. Πρόκειται για δημοτικό σύμβουλο ο οποίος ανήκει στην παράταξη του κ. Παπαναστασίου και στον οποίο είχε γίνει απευθείας ανάθεση έργου από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αφού ήταν ο μόνος ο οποίος πληρούσε τις προδιαγραφές για να το αναλάβει.

Σύμφωνα με άρθρο του νόμου του Καλλικράτη 3258/2010, προβλέπετε ότι σε περίπτωση που το ποσό της ανάθεσης ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, τα πρόσωπα στα οποία έχει ανατεθεί «Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας». Το ζήτημα έγινε γνωστό στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα και ζητήθηκαν διευκρινήσεις, ενώ ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος δεν δίστασε να αποκαλύψει την ταυτότητά του και να μιλήσει για το θέμα αυτό.

Όπως λοιπόν μας ενημέρωσε ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος, από τη στιγμή που έχει παρέλθει η διαδικασία των ενστάσεων και το Πρωτοδικείο έχει κρίνει ως έγκυρη την εκλογική διαδικασία, δεν τίθεται θέμα να εκπέσει από το αξίωμά του. Επιπλέον, ο ίδιος σημειώνει ότι το έργο όπως και η έκδοση των σχετικών παραστατικών εκ μέρους του είχε ολοκληρωθεί προτού ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος, ενώ παρατηρεί ότι το έργο πραγματοποιήθηκε με συνεχή έλεγχο από τη δημοτική αρχή. Σε κάθε περίπτωση, η απευθείας ανάθεση ήταν σύννομη, αφού αφορούσε σε ποσό μικρότερο των 15.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος συμπληρώνει «τώρα βέβαια δεν έχω δικαίωμα να ξαναπάρω μέρος στο διαγωνισμό, υπάρχουν όμως άλλοι συνάδελφοι που μπορούν ίσως να τα καταφέρουν ακόμη καλύτερα».

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr