ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά στο Αγρίνιο (εικόνες – βίντεο)

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά στο Αγρίνιο (εικόνες – βίντεο)

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά στο Αγρίνιο (εικόνες – βίντεο)

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς πραγματοποίησαν τα εγκαίνια στέλνοντας ο καθένας το «μήνυμά» συμπαράστασης στου στους ωφελούμενους.

Η ανάγκη για την κάλυψη των αναγκών των 6.000 πολιτών της περιοχής του Αγρινίου που απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας με Παράστημα Ρομά οδήγησε τους αρμοδίους του Δήμου Αγρινίου να δημιουργήσουν και δεύτερο Κέντρο Κοινότητας!

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του δήμου Αγρινίου εξυπηρετεί περισσότερους από 6.000 συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται επί της οδού Δ. Γληνού 1 και εγκαινιάστηκαν τον Μάρτιο του 2019 να μην επαρκούν, καθώς οι ανάγκες αυξήθηκαν!

Τα Κέντρα Κοινότητας με παράρτημα Ρομά σε όλη την Ελλάδα πλέον «αντιμετωπίζονται» ως παραρτήματα της Πρόνοιας. Είναι δομές που λειτουργούν με ευρωπαϊκά προγράμματα μέσω των δήμων, ενώ ο στόχος της Ε.Ε. είναι να εξελιχθούν σε πολυδύναμα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών!

Για την λειτουργία του δεύτερου Κέντρου Κοινότητας του δήμου Αγρινίου προσελήφθησαν 11 νέοι υπάλληλοι για να το στελεχώσουν και πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα να αποσυμπιεστεί το πρώτο κέντρο της οδού Γληνού στο οποίο μέχρι και σήμερα απευθύνονται και οι 6.000 ωφελούμενοι.

Το δεύτερο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά βρίσκεται στις πρώην εγκαταστάσεις του Μηχανολογικού Αγρινίου στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στην περιοχή του ξενοδοχείου Premier (πρώην Alexander).

Επιλέχθηκε ο χώρος, που μέχρι πρότινος στέγαζε το Μηχανολογικό, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να ανταποκριθούν οι αρμόδιοι στις αυξημένες απαιτήσεις με σεβασμό, διακριτικότητα και αξιοπρέπεια για όλους, τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους. Στόχος ήταν να μπορέσουν να δίνουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στον συνάνθρωπό μας που χρειάζεται βοήθεια, συμβουλή ή καθοδήγηση.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με το δεύτερο κτίριο δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης ακόμη περισσότερων πολιτών : «Μαζί με τους δημότες συνεχίζουμε την προσπάθεια μας  για μια κοινωνία αλληλεγγύης. Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δομές του Αγρινίου και καλύπτουμε τα κενά.Σήμερα εγκαινιάζουμε έναν μεγαλύτερο χώρο, πιο λειτουργικό, ο οποίος  καλύπτει περισσότερες ανάγκες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή και όλους τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας για τη συνολική προσπάθεια» .

Παρόντες στα εγκαίνια ο πρόεδρος του ΔΣ Ιωάννης Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι Κ. Καλαντζής, Β.Φωτάκης και Μ.Παπαγεωργίου, η πρ.της Κοινότητας Αγρινίου Φ.Βλάχου, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακά στελέχη.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά είναι μια νέα διευρυμένη δομή κοινωνικής φροντίδας για ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Λειτουργεί υποστηρικτικά, επικουρικά και συμπληρωματικά με τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου, η οποία και το εποπτεύει.

Ωφελούμενοι της δομής είναι  οι πολίτες που ζουν στην περιοχή και κατά προτεραιότητα: οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, μετανάστες, παλιννοστούντες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, και εν γένει όλες οι  ευάλωτες ομάδες πληθυσμού κλπ.

Στόχος του «πλέγματος» των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι η εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση των  κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου, στους οποίους απευθύνεται το Κέντρο Κοινότητας, για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και η προώθηση στην απασχόληση.

Ειδικότερα παρέχει:

 • Πληροφόρηση κι ενημέρωση.
 • Συμβουλευτική υποστήριξη.
 • Δράσεις ευαισθητοποίησης.
 • Υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση.
 • Διασύνδεση των πολιτών με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
 • Υποστήριξη πολιτών μέσω της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξή τους σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας.
 • Ολοκληρωμένη υποστήριξη στους ωφελουμένους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».
 • Συνεργασία και παραπομπή των πολιτών σε άλλες δομές και υπηρεσίες απασχόλησης.
 • Ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης.
 • Ανάπτυξη δράσεων σε τομείς υγείας, εκπαίδευσης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας.
 • Συγκέντρωση και διανομή βασικών αγαθών.
 • Ανάπτυξη δικτύου εθελοντισμού.
 • Διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμικού, επιμορφωτικού και κοινωνικού περιεχομένου.
 • Υποστήριξη κάθε μορφής στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου.
 • Υποστήριξη παιδιών και εφήβων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.
 • Υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.
 • Και γενικότερα υποστήριξη κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.
 • Επιδόματα
 • ΚΕΑ
 • Αιτήσεις για επιτροπές

Άμεση αντίδραση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την επίθεση σε γιατρό στα Ιωάννινα – Μηνυτήρια αναφορά κατά του δράστη

Σπ. Λιβανός από τις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας: Οι αποζημιώσεις θα είναι άμεσες και δίκαιες

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr