ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτισμοςΕγκαίνια του 4ου φωτογραφικού φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis

Εγκαίνια του 4ου φωτογραφικού φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis

Εγκαίνια του 4ου φωτογραφικού φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 20:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του 4ου φωτογραφικού φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis, με την παρουσία πολλών φωτογράφων που συμμετέχουν στις 13 εκθέσεις φωτογραφίας.

Στο φεστιβάλ, που θα διαρκέσει 16 ημέρες, συμμετέχουν 40 φωτογράφοι με 400 φωτογραφίες.

Τα εγκαίνια όπως κάθε χρόνο θα γίνουν στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, όπου θα φιλοξενηθούν 5 εκθέσεις, ενώ οι υπόλοιπες θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο Μουσείο Καπράλου και στην Κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

Την επομένη των εγκαινίων (Κυριακή 11/9, ώρα 20:00) ο Σπύρος Στάβερης θα παρουσιάσει μεγάλο μέρος του φωτογραφικού του έργου, ενώ στο panelθα συνομιλεί μαζί του και η Φωτεινή Παπαχατζή.

Οι εκθέσεις που θα αναρτηθούν στο φεστιβάλ:

•   «Chambres de voyageurs», ΣπύροςΣτάβερης. Παρουσιάζει την   ελληνική κοινωνία των τελευταίων δεκαετιών, με την δική του ιδιαίτερη ματιά.

•  «Dotter»,ΑιμιλίαΜπαλάσκα. ΗΑιμιλίαπροσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα: «Μεποια εικόνα ανακαλείςτην έννοια του σπιτιού, όταν έχειςβιώσει τονθάνατοτηςμητέραςσου σεμικρή ηλικία, την απουσία του πατέρα και τηνσεξουαλική παρενόχληση από συγγενή»;

•    «Extinction – isn’t a good title»Sara Nicomedi (Ιταλία). Η χρήση αντιπροσωπευτικών εικόνων, αυτοπροσωπογραφιών, φωτογραφιών ντοκιμαντέρ, αρχείων και κολλάζ αποτελεί το εργαλείο για να αντιμετωπίσει τον φόβο της η Σάρα, και αναλύει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, τις δράσεις μας σήμερα και τον πιθανό αντίκτυπό τους στις μελλοντικές γενιές.

•  «Επιστροφή». ΝίκοςΑλιάγας. Ο Νίκος, όπως λέει  ο ίδιος, φωτογραφίζει«αυτούς που δεν πίστεψαν τον καθρέφτη, όσους αποδέχθηκαν το χρόνο, εκείνους που δεν ζήτησαν τίποτα από κανέναν, τις ψυχές που δεν χρειάστηκαν φίλτρα για να υπάρξουν στο ψηφιακό κάδρο».

•  “Stagingthereal”.Οι 15 επιλεγμένες φωτογραφίες του ομώνυμου Διαγωνισμού

•   “Το δικό μου Αγρίνιο». 18 δημότες του Αγρινίου φωτογραφίζουν την πόλη τους.

Στο Μουσείο Καπράλου κάτω από τον τίτλο «Photofolios:22” θα εκτεθούν 6 εργασίες αντίστοιχων φωτογράφων, που προέκυψαν μετά από επιλογή από τις 147 εργασίες που διαγωνίστηκαν. Η επιλογή έγινε από την Ελένη Μουζακίτη και τον Ηρακλή Παπαϊωάννου και οι οποίες είναι:

•   “My mum”.Viet Van Tran (Vietnam). ΟVietφωτογραφίζει την μητέρα του και τα αντικείμενά της, στην περίοδο της ασθένειάς της.

•  «The girls of the lake».ΣάββαςΚόης. Το έργο αφορά την ενδοοικογενειακή βία και συγκεκριμένα τον βιασμό κοριτσιού από πατέρα, μια βίαιη πράξη όχι μόνο γι ‘αυτήν, αλλά και για τις δύο ιερές έννοιες, της γυναίκας και της οικογένειας και βασίζεται σε έναν τοπικό μύθο που αφορά την δημιουργία της λίμνης Κουρνά στην Κρήτη.

•  “Muay Thai Kids”. Alain Schroeder (Belgium). ΤοIsaanείναι πόλη βόρεια της Ταϊλάνδης. Σε αυτή την πόλη ο Alainμας δείχνει τα αποτελέσματα της φτώχιας που αναγκάζει γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο «MuayThaiKids” σχολή πολεμικών τεχνών, όπου σε ηλικία 6-7 ετών  διαγωνίζονται σε αγώνες πυγμαχίας.

•   “Agri-Cultural Pylons”.ΒασίληςΝεμπεγλεριώτης. Η εργασία είναι μια συλλογή στοιχείων της κουλτούρας των πεδινών χωριών της Θεσσαλίας.

•   “301115-120819”.Streetmax21 (UK). Παρατηρεί και καταγράφει πώς οι παρούσες συνθήκες διέπουν τη συμπεριφορά μας ατομικάαλλά και σαν μέρος του  πλήθους.

•  “Πλανήτης C – Ανασύνθεσις”.Κατερίνα Χατζηδημητρίου. Πρόκειται για ένα φαντασιακό περιβάλλον το οποίο προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο θέασης της πραγματικότητας.

•  «Εκβολές Αχελώου». 16 φωτογράφοι της Art8 φωτογραφίζουν τις εκβολές του Αχελώου.

•    «Silence”, Renee Revah.ΨηφιακήΠροβολή. Η Renee βυθίζεται στο νερό μαζί με τα πρόσωπα που φωτογραφίζει και το συμπαγές υλικό που τους περιβάλλει δημιουργεί μια ιδιαίτερη συνθήκη· φορτίζει τις εικόνες με ένα ειδικό βάρος συμμετοχής, συμβίωσης, συναίσθησης.

Αναλυτικό πρόγραμμα όλων των δράσεων θα διανέμεται στους επισκέπτες των εκθέσεων.

Διάρκεια φεστιβάλ: 10-25/9/2022

Χώροι εκθέσεων:

Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου: Καθημερινά 19:00-22:00

Κεντρική Πλατεία: 24ωρη λειτουργία

Μουσείο Καπράλου:

Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00-13:00 & 19:00-22:00

Σάββατα: 09:00-13:00

Κυριακή-Δευτέρα: κλειστό

Ειδικά για το διήμερο των εγκαινίων:

Σάββατο 10/9/2000: 09:00-13:00 & 19:00-22:00

Κυριακή 11/9/2022: 10:00-12:00 & 19:00-21:00

Ολες οι δράσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: https://photopolis.gr

Αγρίνιο: Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ