ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕργατικό κέντρο Αγρινίου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Θεσσαλίας

Εργατικό κέντρο Αγρινίου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Θεσσαλίας

Εργατικό κέντρο Αγρινίου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Θεσσαλίας

Κάλεσμα αλληλεγγύης για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, αναφέρει το κάλεσμα του το Εργατικό κέντρο Αγρινίου, με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα συγκεντρώνονται στα γραφεία καθημερινά

Συγκεκριμένα:

Το Ε.Κ.Α. εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα μας τις 2 προηγούμενες μέρες. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις εργατικές λαϊκές οικογένειες που είδαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής είτε αυτό είναι καλλιέργειες, είτε τα νοικοκυριά τους, εξαιτίας των τεράστιων ανεπαρκειών σε υποδομές προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και όλων των προηγούμενων, όπως επίσης και Περιφερειών που ακολουθούν πιστά τις ίδιες πολιτικές.

Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας ανείπωτης καταστροφής. Ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών. Χωριά σε ολόκληρη την Θεσσαλία πνίγονται εδώ και ώρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα.

Το “επιτελικό κράτος” και οι μηχανισμοί τους στις τοπικές διοικήσεις, έχει προτεραιότητα την προστασία των κερδών των λίγων και όχι την προστασία και την ασφάλεια του λαού μας. Στεκόμενοι ταξικά αλληλέγγυοι μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τους βιοπαλαιστές να συμβάλλουν  από το υστέρημά τους, ώστε να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης και να οργανώσουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται.

Μόνο ο λαός σώζει το λαό!

Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά. Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης με τελική αποστολή το Εργατικό κέντρο της Λάρισας.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα εξής:
– Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς,
– Συσκευασμένη ξηρά τροφή μακράς διάρκειας, έτοιμη για άμεση κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές –παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη. ( Όχι ρύζι και μακαρόνια).
– Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας),
– Φακούς, κουβέρτες και υπνόσακους. (Όχι ρούχα).

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και θα αποσταλούν άμεσα.

Ιθάκη: Το «διαμάντι» του Ιονίου που αυτήν την εποχή θα βρεις στα καλύτερά του

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ