ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΈφυγε από τη ζωή η Αγάθη Αναγνωστοπούλου – Μελισσινού, η πρώτη γυναίκα μηχανικός του ΤΕΕ στο Αγρίνιο

Έφυγε από τη ζωή η Αγάθη Αναγνωστοπούλου – Μελισσινού, η πρώτη γυναίκα μηχανικός του ΤΕΕ στο Αγρίνιο

Έφυγε από τη ζωή η Αγάθη Αναγνωστοπούλου – Μελισσινού, η πρώτη γυναίκα μηχανικός του ΤΕΕ στο Αγρίνιο

Έφυγε από τη ζωή η Αγάθη Αναγνωστοπούλου – Μελισσινού που υπήρξε η πρώτη γυναίκα μηχανικός – τοπογράφος του ΤΕΕ στο Αγρίνιο  και σύζυγος του αειμνήστου Τάκη Μελισσινού.

Η εφημερίδα “Παλμός” είχε τιμήσει, τον Μάρτιο του 2013 την Αγάθη Αναγνωστοπούλου – Μελισσινού σε μια εκδήλωση που είχε σαν κεντρικό πρόσωπο την γυναίκα. Τα πρόσωπα που τιμήθηκαν ήταν γυναίκες που η κάθε μια ξεχωριστά αναδείχθηκε μέσα από το έργο της προσφέροντας στον άνθρωπο ανιδιοτελώς και χωρίς κανένα όφελος, γιατί ποτέ δεν ήταν στο εγώ αλλά στο εμείς…, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Τότε την τιμητική πλακέτα και τα λουλούδια είχε παραδώσει ο πολιτικός μηχανικός κ. Άγγελος Παπαδημητρίου.

Ο σύζυγός της, Τάκης Μελισσινός βοήθησε και συνετέλεσε στο να μπουν τα θεμέλια της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας και σαν πρόεδρος κατόρθωσε να ενώσει και να κινητοποιήσει τις πολύ αξιόλογες ανθρώπινες δυνάμεις που είχε η Εταιρεία και να δημι­ουργήσει πολύ καλές προϋποθέσεις συνεργασίας με την ΙΣΤ’  Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Έτσι η Εταιρεία στην περίοδο της Προεδρίας του Τάκη Μελισσινού ανταποκρίνεται πλήρως στο όραμα του Ιδρυτή της και στους κα­ταστατικούς σκοπούς της. Για τον Τάκη η Εταιρεία είναι η πρώτη προτεραιότητα. Δεν ξεκινά η μέρα του, αν πρώτα δεν αντιμετωπίσει μαζί με συνεργάτες του, όπως η Μαίρη Τσιχριτζή και άλλα μέλη του συμβουλίου τα τρέχοντα θέματα της Εταιρείας. Ο Τάκης Μελισσινός πρωτοστατεί στην ιδέα να τιμηθεί η Μνήμη των Αντιστασιακών που κρεμάσθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας την Μ. Παρασκευή του 1944.

Η Αγαθή Μελισσινού, πιστή στη Μνήμη και τις Αρχές για τις οποίες πάλευε ο σύζυγός της, συνέχισε και μετά το θάνατό του να παρακολουθεί την Εταιρεία, επανειλημμένα να εκλέγεται μέλος του Συμβουλίου και στο τέλος στη μνήμη εκείνου δώρισε (μαζί με το γιο της) στην Εταιρεία την αίθουσα του γραφείου της Εταιρείας στην Οδό Αναστασιάδη 2 στον ημιώροφο, το παλιό γραφείο του Μελισσινού.

Το δωρητήριο συμβόλαιο υπογράφθηκε το 1993 και ισχύει εφ’ όσον υπάρχει η Εταιρεία. Για το λόγο αυτό ανακηρύχθηκε σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου Μεγάλη Ευεργέτης. Αυτό έγινε επί προεδρίας του αειμνήστου Θ. Μ. Πολίτη, φίλου και συνεργάτη της οικογένειας Μελισσινού.

Η εξόδιος ακολουθία της Αγάθης Αναγνωστοπούλου – Μελισσινού, θα τελεσθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στην Θεσσαλονίκη όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: palmospress.gr

 

 

Αγρίνιο: Συγκίνηση στην εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη γέννηση του Απόστολου Καλδάρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ