ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΈφτιαξε κουμπαρά για έργα η δημοτική αρχή Μεσολογγίου

Έφτιαξε κουμπαρά για έργα η δημοτική αρχή Μεσολογγίου

Έφτιαξε κουμπαρά για έργα η δημοτική αρχή Μεσολογγίου

Έναν κουμπαρά με 790.000 ευρώ περίπου, έφτιαξε η νέα δημοτική αρχή Μεσολογγίου και θα τα διαθέσει σε έργα οδοποιίας μετά από τις σχετικές αναμορφώσεις του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος που αποφασίστηκαν.

Τα μικροποσά που βρέθηκαν από το 2011 μέχρι τώρα που αποτελούσαν υπόλοιπα από έργα που έγιναν, μαζεύτηκαν από όλους τους κωδικούς και έφθασαν τις 200.000 ευρώ. Μαζί με τις 590.000 ευρώ από την ΣΑΤΑ, ο κουμπαράς γέμισε και έτσι τώρα ένα μέρος θα χρησιμοποιηθεί για έργα οδοποιίας μετά από δημοπράτηση. Από εκεί θα προκύψει κάποια έκπτωση που θα διατεθεί και πάλι για τον ίδιο σκοπό και με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή μέσω διαγωνισμού. Προγραμματίζονται έργα φωτισμού, συντήρησης σχολείων παρεμβάσεις στην παραλία της Τουρλίδας κ.λπ.

Βρέθηκε επίσης ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ που αφορούσε έργο πλακόστρωσης στο νότιο τμήμα του Αιτωλικού, το οποίο όμως δεν είχε μελέτη, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, και φυσικά δεν είχε δημοπρατηθεί, αλλά δεν προσδιόριζε και το ακριβές σημείο παρέμβασης. Αυτά τα χρήματα μαζί με άλλες 70.000 ευρώ θα διατεθούν για φωτισμό σε διάφορα σημεία του Αιτωλικού, αρχής γενομένης από την είσοδο. Ένα τμήμα θα είναι από τον Άστιγγα μέχρι τα ελαστικά Σκαρμούτσου, ένα δεύτερο από τον Σταθμό μέχρι τα πρώτα γεφύρια και το τρίτο, από τα δυτικά γεφύρια μέχρι την επιχείρηση Σακέτου. Παράλληλα θα προγραμματιστούν και άλλα έργα φωτισμού σε Μεσολόγγι, Νεοχώρι και Κατοχή, με την χρήση νέας τεχνολογίας για οικονομία στην ενέργεια. Σε ό,τι αφορά στο έργο της ανάπλασης του νοτίου τμήματος του Αιτωλικού, το οποίο είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της ΟΧΕ προχωρά κανονικά.

Υπάρχουν πολλές ακόμη ανάγκες, κάποιες από τις οποίες θα καλυφθούν από αυτά τα χρήματα, όπως για παράδειγμα η αγορά ενός αυτοκινήτου για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας Δόμησης. Να αναφερθεί ότι αυτή την στιγμή η υπηρεσία έχει 250 αιτήματα για αυτοψία και οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν έχουν τρόπο μετακίνησης.

aixmi-news.gr / Βάσω Βήττα

Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr