ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΈφτασαν στην Ουκρανία τα 18 άρματα μάχης Leopard 2 που είχε υποσχεθεί η Γερμανία

Έφτασαν στην Ουκρανία τα 18 άρματα μάχης Leopard 2 που είχε υποσχεθεί η Γερμανία

Έφτασαν στην Ουκρανία τα 18 άρματα μάχης Leopard 2 που είχε υποσχεθεί η Γερμανία

Τέλος στο «σήριαλ» της μεταφοράς των 18 αρμάτων μάχης Leopard 2 από τη Γερμανία στην Ουκρανία φαίνεται πως μπήκε, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το περιοδικό Spiegel.

Ειδικότερα, πηγή των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, που κλήθηκε να σχολιάσει σχετική πληροφορία του Spiegel, επιβεβαίωσε πως τα 18 άρματα μάχης Leopard 2 που είχε δεσμευτεί να παραχωρήσει η Γερμανία για να στηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμο που της «κήρυξε» η Ρωσία με την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου 2022, έφτασαν στη χώρα αυτή.

Η Γερμανία συμφώνησε τον Ιανουάριο να δώσει αυτά τα άρματα, που θεωρούνται από τα καλύτερα στο οπλοστάσιο των δυτικών χωρών.

Εκτός από τα 18 Leopard, έχουν ήδη φτάσει στην Ουκρανία 40 γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder και δύο θωρακισμένα οχήματα περισυλλογής.

Ο γερμανικός στρατός εκπαίδευε τα ουκρανικά πληρώματα που θα χειρίζονται τα Marder επί πολλές εβδομάδες, σε στρατόπεδα στο Μίνστερ και το Μπέργκεν, στη βόρεια Γερμανία.

Εκτός από τα γερμανικά Leopard, έχουν ήδη φτάσει στην Ουκρανία και τρία που δώρισε στο Κίεβο η Πορτογαλία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

πηγή: newsit.gr

Διέρρευσαν στο διαδίκτυο τμήματα του κώδικα του Twitter

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ