ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΕφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος: Εικαστική ατοµική έκθεση του Απόστολου Κούστα

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος: Εικαστική ατοµική έκθεση του Απόστολου Κούστα

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος: Εικαστική ατοµική έκθεση του Απόστολου Κούστα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και το Πνευµατικό Κέντρο του Δήµου Λευκάδας συνδιοργανώνουν την εικαστική ατοµική έκθεση«ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΗ / EMBRACEMENT» του Απόστολου Κούστα, στη Δηµοτική Πινακοθήκη Λευκάδας.

Είναι η πρώτη φορά που οι δυο φορείς συµπράττουν για την παρουσίαση µιας περιοδικής εικαστικής έκθεσης. Αφορµή για αυτή τη συνεργασία υπήρξε η βούληση της ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος να συστήσει στο κοινό της Λευκάδας το έργο του εγνωσµένου κύρους Μεσολογγίτη καλλιτέχνη Απόστολου Κούστα, πρόταση που αγκάλιασε µε θέρµη ο Δήµαρχος Λευκάδας, κος Χαράλαµπος Καλός και οι
υπεύθυνοι του Πνευµατικού Κέντρου.

Εναγκάλιση της σκόνης του χρόνου. Ανατροφοδότηση της συλλογικής µνήµης και βίωση του παρελθόντος µέσα από τα µάτια ενός σύγχρονου εικαστικού διεθνούς φήµης. Αυτές είναι ορισµένες από τις πτυχές που ξεδιπλώνονται στην νέα έκθεση του xαράκτη, ζωγράφου, αλλά και γλύπτη. Ο Κούστας κινείται µε άνεση ανάµεσα σε διαφορετικές µορφές τέχνης, δεν φοβάται τους πειραµατισµούς, καθώς, φύσει ανήσυχο πνεύµα, αναζητά πάντα νέες δηµιουργικές προκλήσεις. Ο καλλιτέχνης έχει διακριθεί για την εφευρετικότητά του και τη χρήση πρωτότυπων τεχνοτροπικών µεθόδων προς την επίτευξη έργων µεγάλης αισθητικής αξίας. Η λιτότητα της παράστασης στα έργα του αποτυπώνει αρχέγονα ένστικτα, παραπέµποντας ορισµένες φορές στην πριµιτίφ εικόνα ενός προϊστορικού έργου τέχνης.
Ο Κούστας είναι ένας εικαστικός που µας δίνει την ευκαιρία να κοιτάξουµε µέσα από τα µάτια του την απεραντοσύνη και την αιωνιότητα. Σας καλούµε να παρακολουθήσετε την αποκρυσταλλωµένη ιστορία των ανθρώπων ακολουθώντας την κατεύθυνση των φλεβών της πέτρας, ψηλαφίζοντας την αβαθή γλυφή, συλλαβίζοντας τα πρώτα σύµβολα γραφής στο έργο του.

Έκθεση: «ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΗ / ΕΜΒRACEMENT»
Επιµέλεια: Δρ Ολυµπία Βικάτου, Βίβιαν Στάικου
Συντονισµός : Χαρά Σαΐτη
Εγκαίνια: Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022, ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 06 Αυγούστου – 31 Αυγούστου 2022
Χώρος: Δηµοτική Πινακοθήκη Λευκάδας
Κτήριο Πνευµατικού Κέντρου Δ. Λευκάδας
Ώρες λειτουργίας: Καθηµερινά, 09.00 – 14.00 & 19.00 – 22:00
website: www.apostoloskoustas.com

Πρωτοφανής επίθεση ποδοσφαιριστή σε γυναίκα διαιτητή στην Αργεντινή (VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ