ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια«Ευκαιρίες Καριέρας»

«Ευκαιρίες Καριέρας»

«Ευκαιρίες Καριέρας»

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων

«Ευκαιρίες Καριέρας»

Ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση, την πρόσληψη ανέργων και τη δημιουργία ευκαιριών. Ήδη προσελήφθησαν τέσσερα άτομα από επιχειρήσεις του Αγρινίου

 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, στο Αγρίνιο, το δεύτερο workshop με θέμα «Ευκαιρίες Καριέρας-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ωφελούμενων από το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση (Τοπ.Σ.Α)». Η διοργάνωση έγινε από την Επιμελητηριακή Εταιρία Ανάπτυξης Αιτωλ/νιας, εταίρος της Α.Σ «Απασχόληση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» στο πλαίσιο της πράξης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», δράση 4 «Δικτύωση τοπικών κοινωνικοοικονομικών εταίρων και επιχειρήσεων». 

Επί της ουσίας, σύμφωνα και με τον προϊστάμενο του Επιμελητηρίου και υπεύθυνο στα προγράμματα Τοπ. Σ.Α κ Γιώργο Ρόμπολα, η ημερίδα αυτή σχετίζεται με την ενημέρωση των επιχειρηματιών για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, ωφελούμενων του Τοπ.Σ.Α. Παράλληλα, μέσω της παρουσίασης τριών επιχειρηματιών, να μεταφερθεί η γνώση και η εμπειρία σε διάφορους κλάδους και να μεταλαμπαδευτεί. Το δεύτερο σκέλος, που θα ακολουθήσει της ημερίδας, είναι συναντήσεις των επιχειρηματιών με ανέργους με σκοπό, αν αυτό είναι εφικτό, την σύζευξη των επιχειρήσεων και των ανέργων, κάτι που είναι και ο τελικός στόχος.

Η Εκπρόσωπος του ΟΑΕΔ Αγρινίου και υπεύθυνος του προγράμματος κα Φωτεινή Μαγκάκη, μιλώντας για το πρόγραμμα είπε ότι το πρόγραμμα αποσκοπεί στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην κατάρτιση σε συγκεκριμένα θέματα. Το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση των εργοδοτών για τέσσερις μήνες και την πρόσληψη ανέργων που έχουν τελειώσει τα εν λόγο σεμινάρια. Η επιδότηση είναι δεκαοκτώ ευρώ (18ευρώ) και δεκαπέντε ευρώ (15ευρώ) την ημέρα, ανάλογα την ηλικία, ενώ ο σκοπός του προγράμματος είναι να επαλειφθεί η ανεργία στην περιοχή. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ Σωκράτης Κωστήκωγλου δήλωσε «Το Επιμελητήριο εδώ και χρόνια πραγματοποιεί τέτοιες δράσεις που έχουν σαν σκοπό να βοηθήσουν στο θέμα της ανεργίας, η ποια τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην χώρα μας. Από την πλευρά μας προσπαθούμε, μέσω της υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών, να δώσουμε την δυνατότητα στους ανέργους να απασχοληθούν και να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Η ενημέρωση αυτή, στην οποία θα συμμετάσχουν και επιχειρήσεις ελπίζουμε να αποδώσει και να προσληφθούν άνεργοι. Το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τέτοιες εκδηλώσεις, όχι μόνο στο Αγρίνιο, και σκοπό έχει να βοηθήσει και τους ανέργους αλλά και τις επιχειρήσεις».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr