ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα Νεα“Εφιάλτης” για τους κατοίκους οι “απανωτές” διαρρήξεις στο Παναιτώλιο

“Εφιάλτης” για τους κατοίκους οι “απανωτές” διαρρήξεις στο Παναιτώλιο

“Εφιάλτης” για τους κατοίκους οι “απανωτές” διαρρήξεις στο Παναιτώλιο

“Απανωτές”  διαρρήξεις στο Παναιτώλιο, «εφιάλτης» για τους κατοίκους όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, στην οποία ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ανδρέας Γκορόγιας τονίζει μεταξύ άλλων: “Πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι η Αστυνομία”.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Αναβρασμός επικρατεί στους κατοίκους του Παναιτωλίου λόγω των κρουσμάτων διαρρήξεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και έχουν «πυκνώσει» τον τελευταίο χρόνο!  Μόνο τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι μετρούν 3 με 4 διαρρήξεις σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Παναιτωλίου Ανδρέα Γκορόγια.

Μάλιστα στην πιο πρόσφατη η λεία των δραστών ήταν σημαντική, καθώς αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας!

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν στο Παναιτώλιο να συμβαίνει αυτό, καθώς αντίστοιχο «κύμα» διαρρήξεων είχε καταγραφεί και τον Μάρτιο του 2019 και τον Σεπτέμβριο του 2022! Στις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις οι δράστες είναι Ρομά της περιοχής.

Το τελευταίο χρόνο όμως, όπως επισημαίνει και ο κ. Γκορόγιας, βλέπουν κάθε μήνα να αυξάνονται οι διαρρήξεις, χωρίς να μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτε οι κάτοικοι για να προστατέψουν την περιουσία τους.

"Εφιάλτης" για τους κατοίκους οι "απανωτές" διαρρήξεις στο Παναιτώλιο
Ο Ανδρέας Γκορόγιας

«Έχουμε σοβαρό ζήτημα στο Παναιτώλιο με συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Θεωρούμε πως κατά μεγάλο ποσοστό μέλη της ομάδας αυτής διαπράττουν τις διαρρήξεις. Το τελευταίο διάστημα έχουν μπει σε 3 με 4 σπίτια, ενώ τον τελευταίο χρόνο οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί πολύ. Κάθε μήνα έχουμε και περιστατικά. Πρέπει να κάνει κάτι η Αστυνομία. Το Παναιτώλιο είναι ιδιάζουσα περίπτωση λόγω κάποιων μελών της κοινωνικής αυτής ομάδας. Δεν είναι μόνο οι διαρρήξεις, δεν έχουν αφήσει φρεάτια, κλέβουν διάφορα πράγματα από αυλές σπιτιών και γι’ αυτό η Αστυνομία πρέπει να ενσκήψει σοβαρά πάνω στην περίπτωση του Παναιτωλίου. Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και η Αστυνομία φυσικά είναι σε θέση να έχει καλύτερη εικόνα από ότι έχουμε εμείς, όπως επίσης είναι σε θέση να λάβει μέτρα, να δράσει, για να κατευναστεί λίγο το φαινόμενο αυτό» τόνισε ο Ανδρέας Γκορόγιας μιλώντας στη «Σ».

Σημαντικό στοιχείο ήταν πως στο σπίτι που σημειώθηκε η τελευταία διάρρηξη την ώρα της διάρρηξης ήταν ανήλικο παιδί και η γιαγιά του μέσα  σ’ αυτό και το παιδί πρόλαβε και είδε το διαρρήκτη! Η γυναίκα έμεινε μαζί με το παιδί για να μην τρομάξει και σε μεταγενέστερο χρόνο διαπιστώθηκε η κλοπή!

Οι δράστες αφαίρεσαν βέρες, βαφτιστικούς σταυρούς της οικογένειας, κοσμήματα αξίας όπως επίσης και παλιά κοσμήματα που εκτός από τη σημαντική υλική αξία, διέθεταν και συναισθηματική αξία για τους κατόχους τους, ενώ και σε άλλο σπίτι της ίδιας γειτονιάς την ώρα της διάρρηξης ήταν επίσης άτομα μέσα!

Οι δράστες  σε έτερο χρόνο έχουν αφαιρέσει μέχρι και ποδήλατο από οικεία, ενώ ακόμη και σε ακατοίκητα σπίτια έχουν μπει ουκ ολίγες φορές στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν κάτι για να κλέψουν!

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο – «Ενωμένο Εμπόριο»: Οι καταναλωτές τίμησαν τα ανοιχτά Σάββατα το καλοκαίρι 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ