ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΈφερε το Λαύριο ο Α.Ο. Αγρινίου και το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο!

Έφερε το Λαύριο ο Α.Ο. Αγρινίου και το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο!

Έφερε το Λαύριο ο Α.Ο. Αγρινίου και το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο!

Έφερε το Λαύριο ο Α. Ο. Αγρινίου και το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο!

Πραγματικά, τι άλλο πρέπει να γίνει για να στηρίξει ο κόσμος του Αγρινίου κάτι… οτιδήποτε; Να μην πούμε για εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες με αξία αλλά, έστω κάτι. Να το βρούμε, να εστιάσουμε εκεί, βρε αδερφέ!

Διότι στο μπάσκετ οι άνθρωποι της ομάδας του Α.Ο.Αγρινίου έφεραν στην πόλη – Κυριακή μεσημέρι και χωρίς πρωταθλήματα- το Λαύριο για επίσημο φιλικό αγώνα. Μια ομάδα που έχει παίξει τελικό πρωταθλήματος μπάσκετ Α1, που έχει κάνει ζημιές σε μεγάλες ομάδες και που πρωταγωνιστεί. Κι όμως, στο γήπεδο ήταν δεν ήταν 80 άτομα!

Να μην πούμε για το αντικείμενο, τον σκοπό του τουρνουά, την μνήμη της αδικοχαμένης Μαργαρίτας Σαπλαούρας ή μάλλον να πούμε: ένα τεράστιο μπράβο στους ανθρώπους που ακόμα επιμένουν σε πείσμα μια πόλης αδιάφορης στα πάντα -εκτός, ίσως, από κάποιες μόδες και κάποια πολιτικά κολλήματα ορισμένων χώρων.

Η αλήθεια παραμένει αναλλοίωτη από παλιά, τίποτε το Αγρινιώτικο δεν στηρίζει ο Αγρινιώτης. Ακόμη και για τον Παναιτωλικό που παίζει 15 χρόνια στην πρώτη κατηγορία και διαφημίζει τη πόλη η… στήριξη έχει περάσει από 40 κύματα, φασαρίες, φαγωμάρα, λίγα ή αρκετά διαρκείας και τους επιχειρηματίες να είναι τουλάχιστον…διστακτικοί.

Αναλογικά, για μια ομάδα όπως ο Α.Ο.Α. που παίζει σε τοπ επίπεδο στη Ελλάδα, η στήριξη είναι πολύ συζητήσιμη κι ευτυχώς που υπάρχουν και 3-4 άνθρωποι της αγοράς που το έχουν δει το θέμα σαν προσωπικό τους.

Δεν είναι σίγουρο το τι φταίει. Είναι οι υποδομές; Τα παιδιά που ασχολούνται είναι όλο και λιγότερα γενικά στην άθληση οπότε ίσως και να μην χρειάζονται σε μερικά χρόνια αν δεν τα μαζέψουμε τώρα να φύγουν από τα “στέκια” και από το …Fortnite.

Είναι η περίφημη νοοτροπία; Είναι η φτώχεια; Και τα δύο είναι πολύ σχετικά και αόριστα.

Πρέπει να την βρούμε την αιτία, πάντως, γιατί δεν θα αντέξουν για πολύ οι ρομαντικοί που κρατάνε τα πάντα με προσωπικό κόστος και κόπο…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Όταν όλοι βλέπουν μόνο τα κολωνάκια στην εθνική οδό…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ