Έχουν μπλέξει όλοι με μια δημοσκόπηση σε ιστοσελίδα!

Έχουν μπλέξει όλοι με μια δημοσκόπηση σε ιστοσελίδα! "Άκουσες για την δημοσκόπηση που μας κρύβουν, ε;". "Δημοσκόπηση δείχνει ότι η ΝΔ πάει κάτω από 30% στην Αιτωλοακαρνανία"...

Έχουν μπλέξει όλοι με μια δημοσκόπηση σε ιστοσελίδα!

Έχουν μπλέξει όλοι με μια δημοσκόπηση σε ιστοσελίδα!

"Άκουσες για την δημοσκόπηση που μας κρύβουν, ε;". "Δημοσκόπηση δείχνει ότι η ΝΔ πάει κάτω από 30% στην Αιτωλοακαρνανία"...

Κάπως έτσι κυλάνε οι ώρες και οι μέρες μέχρι τις εκλογές σε δυο εβδομάδες (επιτέλους, μετά από 4 χρόνια προεκλογικής εκστρατείας!) και αρκετοί Αιτωλοακαρνάνες έχουν πάθει το γνωστό που παθαίνουν όσοι τσιμπάνε στα συνήθη clickbait των ημερών. Παρασύρονται από "ειδήσεις" που δεν είναι fake αλλά είτε με τον τίτλο, είτε με μια έρευνα, είτε με ένα εσκεμμένο λαθάκι κάνουν παιχνίδι.

Στην λεγόμενη πιάτσα διακινούνται πληροφορίες (ο Θεός να τις κάνει) για μεγάλη δημοσκόπηση που "ανατρέπει την κατάσταση" ακριβώς όπως το βλέπεις να το γράφουν τα ΜΜΕ που δεν τους αρέσει η κατάσταση που φαίνεται να παγιώνεται με τα γκάλοπ. Ανακυκλώνουν λοιπόν πολλοί μια... έρευνα του aftodioikisi.gr (συνήθως χωρίς να το ξέρουν) την οποία το ίδιο το μέσο περιγράφει ως μη επιστημονική αλλά ως δείγμα για τους αναγνώστες του!

Υπάρχουν όντως δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει αυτές τις μέρες, μία μεγάλη είναι για λογαριασμό της ΝΔ. Όμως δεν έχουν καμία σχέση με... πατήματα κουμπιού σε ένα site όπου η παρέα όποιου είναι πιο εύκαιρος το... πατάει πολλές φορές και βγάζει π.χ. τον Γιώργο Βαρεμένο 5ο σε προτιμήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ή εκλεγμένους βουλευτές εκτός 6άδας από το κόμμα τους! Έτσι, χωρίς σταθμισμένο δείγμα και χωρίς προσωπική συνομιλία...

Αρκεί να θυμηθούμε αλήστου μνήμης ανάλογες... έρευνες στο παρελθόν με κορυφαία γνωστής ιστοσελίδας που έβγαζε για το 2019 τον ΣΥΡΙΖΑ με 6 μονάδες πρώτο!

Βέβαια, βοηθούν και οι δημοσκόποι σε αυτό. Να δύο παραδείγματα:

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα άθροισμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάνω από 46% και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και ένα άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Βαρουφάκη πάνω από 46%. Εγώ δεν θα απέκλεια κανένα σενάριο αυτή τη στιγμή», τόνισε ένας εξ αυτών. Μας φώτισες μάστορα.

"Οι άνθρωποι του Σύριζα βλέπουν μεγάλη ανατροπή στην κάλπη γιατί θεωρούν ότι αφενός ο κόσμος φοβάται ή δεν θέλει να πει την αλήθεια στους δημοσκόπους, αφετέρου μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος δεν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, επειδή την ώρα που διεξάγονται (πρωί) εκείνο λείπει από το σπίτι και δεν απαντάει"!

Φοβούνται γιατί τους παρακολουθεί το... παρακράτος και δεν είναι σπίτι το πρωί γιατί δουλεύουν στη φάμπρικα, με άλλα λόγια...

Στο μεταξύ, το λένε όλες οι εταιρίες, για να μπορέσουν να βρουν 1.200 ή 1.500 άτομα για δείγμα παίρνουν τηλέφωνο πάνω από 10.000 για να απαντήσουν και ακόμα και τα απογεύματα.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

Διεκδικούν όλη την κληρονομιά του Αντρέα ή ένα μέρος μόνο;