ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΈχουμε υπολογίσει με ακρίβεια πόση Οικονομία στο Αγρίνιο οφείλεται στους αγρότες;

Έχουμε υπολογίσει με ακρίβεια πόση Οικονομία στο Αγρίνιο οφείλεται στους αγρότες;

Έχουμε υπολογίσει με ακρίβεια πόση Οικονομία στο Αγρίνιο οφείλεται στους αγρότες;

Το αγροτικό θέμα παίρνει πολύ μεγάλες  διαστάσεις παγκοσμίως και δεν έχει πλέον να κάνει μόνο με την επιβίωση του κλάδου αλλά και με τις επιπτώσεις στην οικολογία, την βιωσιμότητα κλπ

Που μπορεί να μην είναι πρώτη προτεραιότητα για τους χειμαζόμενους αγρότες, όμως θα βαρύνει πολύ στο μέλλον στο τι αποφάσεις θα παρθούν.

Αρκεί να πούμε ότι για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στην Γαλλία οι αγρότες πήραν υπόσχεση ότι δεν θα ισχύσει το μέτρο του κοψίματος του 50% των φυτοφαρμάκων! Η Λιμπερασιόν βγήκε με τίτλο “τελικά έχασε η Οικολογία”!

Όλα αυτά θα μπουν στο ζύγι αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να απαντηθεί πόση είναι επίπτωση της αγροτικής δραστηριότητας σε περιοχές όπως η δική μας.

Ένας επικεφαλής αγροτών έλεγε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι η οικονομία στην Λάρισα είναι κατά 80% προερχόμενοι από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους!

Μιλάμε για τρομακτικό, δραματικό ποσοστό για μια πόλη τόσο ανεπτυγμένη όπως η Λάρισα, που όλοι στο Αγρίνιο την ζηλεύουν.

Αν είναι έτσι εκεί, τότε εδώ τι μπορούμε να πούμε; Με την απο-αγροτοποίηση να έχει μετατραπεί σε πενιχρά επιδόματα; Πως θα επιβιώσει έτσι η αγορά;

Για να λύσεις όμως ένα θέμα πρέπει να το μετρήσεις πρώτα…

Ξέρει κανείς, λοιπόν, με ακρίβεια πόση είναι η αγροτική συμμετοχή στην τοπική οικονομία, π.χ. στο απο-αγροτοποιημένο Αγρίνιο;

Ακριβώς όμως, με ποσοστό, όχι με γενικότητες…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Το… ιστορικό ρεκόρ του μπλόκου της Βόνιτσας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ