ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαe-Καταναλωτής: Οι νέες δυνατότητες στον καταναλωτή – Αναλυτικός οδηγός χρήσης

e-Καταναλωτής: Οι νέες δυνατότητες στον καταναλωτή – Αναλυτικός οδηγός χρήσης

e-Καταναλωτής: Οι νέες δυνατότητες στον καταναλωτή – Αναλυτικός οδηγός χρήσης

Να διερευνούν τις τιμές τροφίμων και ενέργειας μπορούν πλέον οι πολίτες, με την εφαρμογή e-Καταναλωτής.

Μέσω του gov.gr, το οποίο εξελίσσεται και απλοποιεί την καθημερινότητα των πολιτών, το e-katanalotis αποτελεί ένα εργαλείο εύκολο και στην χρήση και στην προσβασιμότητα. Οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν καθημερινά τις τιμές για τα βασικά προϊόντα του νοικοκυριού, τα τρόφιμα, τα τιμολόγια ρεύματος και τα καύσιμα.

Μέσα από το gov.gr oι χρήστες επιλέγουν την κατηγορία «Πολίτης και καθημερινότητα» και στην συνέχεια την υποκατηγορία «Ενημέρωση καταναλωτών». Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να πληκτρολογήσει απλά e-katanalotis και να συνδεθεί μέσω κινητού, υπολογιστή ή τάμπλετ.

 Οι υποκατηγορίες

Με την είσοδό του στην εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την κατηγορία που τον ενδιαφέρει από τις παρακάτω:

 Καλάθι του νοικοκυριού

Οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για τα προϊόντα που βρίσκονται απ’ο Τετάρτη έως και Τρίτη στο καλάθι του νοικοκυριού και παρέχονται πληροφορίες για 17 αλυσίδες συνολικά.

 Καλάθι οπωροκηπευτικών

Σε αυτή την κατηγορία οι καταναλωτές ενημερώνονται αποκλειστικά για τις τιμές σε φρόυτα και λαχανικά και οι διαθέσιμες αλυσίδες στην πλατφόρμα είναι 13.

Προϊόντα

Σε αυτή την γενική κατηγορία οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση στις τρέχουσες τιμές των σούπερ μάρκετ και μπορούν να ενημερωθούν και να συγκρίνουν διαφορετικά προϊόντα τα οποία χωρίζονται σε:

Αντισηπτικά, βρεφικά, κατοικίδια, καθαριότητα, ποτά – αναψυκτικά, προστασία υγείας, προσωπική φροντίδα και τρόφιμα. Στη συνέχεια ο χρήστης επιλέγει μεμονωμένα προϊόντα, όπως αυγά, μακαρόνια, λάδι, γάλα, λαχανικά, φρούτα, φρέσκο κρέας κ.ά.

Οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους την επιλογή να ενημερωθούν κατά αύξουσα ή φθίνουσα τιμή και επιπλέον να επιλέξουν ένα, κάποια ή όλα τα σούπερ μάρκετ για να κάνουν μια πιο ενδελεχή σύγκριση τιμών.

 Καλάθι ενέργειας

Σε αυτή τηνκατηγορία, οι πολίτες έχουν πρόσβαση στα τρέχοντα τιμολόγια όλων των παρόχων ενέργειας, όπου αναγράφονται αναλυτικά το κόστος μεγαβατώρας, το πάγιο, η κρατική επιδότηση και η διαφορά του τιμολογίου συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Καύσιμα

Στην κατηγορία «Καύσιμα» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η τιμή απλής και σούπερ αμόλυβδης, η τιμή του ντίζελ και το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης. Εμφανίζονται όλα τα πρατήρια, κατά σειρά από το φθηνότερο στο ακριβότερο. Παράλληλα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να ενημερωθεί μόνο για την περιοχή που τον ενδιαφέρει.

Επιπλέον, οι καταναλωτές έχουν πρόβαση στα διαθέσιμα φυλλάδια προσφορών των σούπερ μάρκετ, ενώ υπάρχει και η κατηγορία «Χρήσιμα», Η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την «Γραμμή Καταναλωτή», την «Προστασία Καταναλωτή» και τα «Δικαιώματα Καταναλωτών».

ethnos.g

16χρονος ξυλοκοπήθηκε μέσα σε σχολικό λεωφορείο από συνομηλίκους του στην Εύβοια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ