Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου: Με έκθεση προϊόντων στο κέντρο της πόλης η αυλαία των μαθημάτων (εικόνες)

Οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης προβάλλουν το αντικείμενο της προσπάθειάς τους

ergastiri-1

Την τελευταία για φέτος έκθεση προϊόντων πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη (13.6.24) οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ (Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Αγρινίου με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους.

Πρόκειται για ΑμεΑ που φοιτούν στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου το οποίο στεγάζεται στη Νεάπολη στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου και δραστηριοποιούνται σε διάφορες τομείς.

Στην πρωινή έκθεση προϊόντων που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, κάτω από το Δημαρχείο, ήταν ενεργός ο τομέας της γεωπονίας και της κηροπλαστικής, ενώ στο σχολείο λειτουργεί και ο τομέας των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τέσσερις φορές το χρόνοι οι μαθητές προβάλουν τα προϊόντα που φτιάχνουν στο σχολείο, όπως στην προκειμένη περίπτωση που το εργαστήριο κηροπλαστικής και γεωπονίας παρουσίασε και διέθεσε σε καταστήματα και διερχόμενους πολίτες φυτά, λικέρ και κηραλοιφές. Αναλόγως με την περίοδο οι μαθητές παρουσιάζουν διαφορετικά προϊόντα.

Στόχος σύμφωνα με την εκπαιδευτικό του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου Μαρία Φερεντίνου είναι οι μαθητές να έχουν καλή αντιμετώπιση από την κοινωνία, να ενημερωθούν οι πολίτες  τι είναι το σχολείο, τι προσφέρει στους μαθητές του, πώς οι πολίτες μπορούν να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε ανθρώπους με αναπηρίες και πώς κάποιοι από τους μαθητές μπορούν να αποκατασταθούν επαγγελματικά!

Όπως τονίζει η κ. Φερεντίνου σε κάθε έκθεση προϊόντων συμμετέχει ομάδα μαθητών. Μαθαίνουν πώς λειτουργεί το εμπόριο, επισκέπτονται καταστήματα και πουλάνε προϊόντα. Επίσης, φέτος για πρώτη χρονιά ξεκίνησε η δημιουργία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

«Έχουμε όραμα και στόχους. Θέλουμε να οργανώσουμε καλύτερα τους μαθητές και τους γονείς, αλλά και να οργανώσουμε καλύτερα τις εκθέσεις προϊόντων που κάνουμε τέσσερις φορές το χρόνο, τις οποίες θα θέλαμε να τις κάνουμε πιο μόνιμες. Αυτό θα επιτευχθεί καλύτερα αν διαθέταμε κάποιον χώρο ή περίπτερο. Ακόμη και μια φορά την εβδομάδα οι μαθητές να αλληλεπιδρούν με τη κοινωνία και να διοργανώνουν έκθεση προϊόντων θα ήταν πολύ καλό» σημείωσε η κ. Φερεντίνου.