ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Υπομεταγγίζονται χρονίως πάσχοντες λόγω σοβαρής έλλειψης αίματος – Τι καταγγέλουν Σύλλογοι

Δυτική Ελλάδα: Υπομεταγγίζονται χρονίως πάσχοντες λόγω σοβαρής έλλειψης αίματος – Τι καταγγέλουν Σύλλογοι

Δυτική Ελλάδα: Υπομεταγγίζονται χρονίως πάσχοντες λόγω σοβαρής έλλειψης αίματος – Τι καταγγέλουν Σύλλογοι

Ανασφάλεια, φόβος και αβρβαιότητα για χρονίως πάσχοντες που καταγγέλουν υπομετάγγιση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας λόγω σοβαρής έλλειψης αίματος.

Σύλλογοι τους ζητούν την ανάγκη εξεύρεσης λύσης  και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώνονται:

Τι αναφέρει ανακοίνωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων:

Για μία ακόμη φορά και εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου λόγω θέρους και νέου κύματος πανδημίας τα άτομα με θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) υπομεταγγίζονται εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων αίματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια».

Επιτέλους η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να υπάρξει επάρκεια αίματος στα Νοσοκομεία. Να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και με τον κατάλληλο προγραμματισμό να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα τόσο ζωτικό για την υγεία των ατόμων με θαλασσαιμία, με δρεπανοκυτταρική νόσο αλλά και για κάθε πολίτη που χρειάζεται μετάγγιση.

Να δοθεί ένα τέλος στην ανασφάλεια, το φόβο και την αβεβαιότητα που επιφέρει η έλλειψη αίματος.

Ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία επισημαίνει:

Οι ελλείψεις αίματος αποτελούσαν ανέκαθεν σημαντικό πρόβλημα για την κοινωνία μας. Οι Θαλασσαιμικοί ασθενείς που μεταγγίζονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκονται για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με τις ελλείψεις αίματος. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που δημιουργεί η κατάσταση με τον covid, το Κέντρο Αίματος του ΠανεπιστημιακούΝοσοκομείου Πατρών διοργανώνει έκτακτες εθελοντικές αιμοδοσίες και καλεί όσους μπορούνναι αιμοδότήσουν να προσέλθουν ώστε να διευκολύνουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτου.

Είναι απαράδεκτο εν έτη 2022 οι ελλείψεις αίματος παραμένουν ένα άλυτο πρόβλημα για τηνκοινωνία και την κοινότητα των θαλασσαιμικών και των οικογενειών τους.

Σεβόμενοι την ευαισθησία των πολιτών ελπίζουμε πώς θα στηρίξουν έμπρακτα και θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Κέντρου Αίματος.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ