Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκε στέγη για τα 7 αδελφάκια που φιλοξενούνταν στο νοσοκομείο του Ρίου

“Μετά από μεγάλη προσπάθεια, καταφέραμε να βρεθεί μια στέγη για τα παιδιά που φιλοξενούνταν για περίπου ένα μήνα στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Μέλημά μας, από την πρώτη στιγμή, ήταν να μη χωριστούν τα επτά αδερφάκια και να βρεθεί ένας χώρος που θα τους προσφέρει τη θαλπωρή και την ασφάλεια ενός σπιτιού. Αναμφισβήτητα, το νοσοκομείο δεν αποτελεί το κατάλληλο περιβάλλον για να ζουν υγιή παιδιά, παρά μόνο σε έκτακτες και επιτακτικές περιστάσεις, όταν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”, αναφέρει η ανακοίνωση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής Διοικητής Χρυσοβαλάντης Παπαθανασίου και η οποία συνεχίζει: “Όσες ημέρες και νύχτες έμειναν στο Νοσοκομείο μας, τα παιδιά έλαβαν τη φροντίδα, την προστασία και την αγάπη που χρειάζονταν. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε στενά, προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό στόχο μας. Πρωτίστως, ευχαριστώ την Κοινωνική Υπηρεσία του ΠΓΝΠ και ιδιαίτερα την Προϊστάμενη κα Βασιλική Μέγκα και την κοινωνική λειτουργό κα Κατερίνα Παναγοπούλου, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν. Επίσης, ευχαριστώ τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής, καθώς και το προσωπικό της Ασφάλειας του Νοσοκομείου μας, οι οποίοι βρίσκονταν διαρκώς σε ετοιμότητα. Πολλές ευχαριστίες στους εθελοντές από το Χαμόγελο του Παιδιού και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις πολλές ώρες που αφιέρωσαν, προκειμένου να κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά. Τέλος, ευχαριστώ τους πολίτες για το ενδιαφέρον τους και τα μηνύματα αλληλεγγύης, καθώς και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τη διακριτικότητα με την οποία προσέγγισαν αυτό το πολύ ευαίσθητο θέμα. Εύχομαι κάθε καλό στη ζωή αυτών των παιδιών”.

Τα επτά από τα εννέα αδέλφια φιλοξενήθηκαν στο Νοσοκομείο γιατί η μητέρα τους αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να εισαχθεί σε κλινική για νοσηλεία.

Με εισαγγελική εντολή τα ανήλικα παιδιά εισήχθησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.  Τα επτά παρέμειναν στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ τα δύο μικρότερα μεταφέρθηκαν στο Καραμανδάνειο.

dete.gr

Καινοτόμες δράσεις τέχνης και επιστήμης στο Γενικό Λύκειο Παραβόλας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)