ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Η ολονύχτια μάχη στην ΜΕΘ Παίδων και το ηλεκτροσόκ στο 4 μηνών μωρό για να σωθεί

Δυτική Ελλάδα: Η ολονύχτια μάχη στην ΜΕΘ Παίδων και το ηλεκτροσόκ στο 4 μηνών μωρό για να σωθεί

Δυτική Ελλάδα: Η ολονύχτια μάχη στην ΜΕΘ Παίδων και το ηλεκτροσόκ στο 4 μηνών μωρό για να σωθεί

Κέρδισε τη μάχη για τη ζωή του το 4 μηνών αγοράκι που διακομίστηκε χθες βράδυ εκτάκτως μετά από συντονισμένη επιχείρηση του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το μωρό, παρουσίασε αιφνιδίως πολύ σοβαρή και σπάνια αρρυθμία η οποία ήταν απειλητική για τη ζωή του.

Οι γιατροί της μονάδας με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη επιχείρησαν αρχικά να ανατάξουν το μωρό με φαρμακευτικά σκευάσματα, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Γι αυτό και πήραν την απόφαση, σε συνεννόηση με τους γονείς να προχωρήσουν σε ηλεκτρική ανάταση, με ηλεκτροσόκ κάτι που δεν συνηθίζεται σε τόσο μικρές ηλικίες αλλά κριθηκε απαραίτητο για να σωθεί το μωρό.

«Όταν διαπιστώσαμε ότι δεν μπορεί να αναταχθεί η αρρυθμία με τα φάρμακα, έπρεπε να προχωρήσουμε σε ηλεκτροσόκ για να σώσουμε το μωρό γιατί η ζωή του ήταν σε κίνδυνο. Ενημερώσαμε τους γονείς για τη διαδικασία και τους κινδύνους και συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε για να ζήσει το βρέφος. Ευτυχώς παρότι είναι μια διαδικασία που γίνεται κατά κόρον όταν έχουμε ανακοπή καρδιάς, πήγαν όλα πολύ καλά και το αγοράκι κέρδισε τη μάχη» ανέφερε στο thebest ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Χάρη στη σωτήρια επέμβαση των γιατρών  όλα πήγαν καλά και το μωράκι από τα ξημερώματα σταθεροποιήθηκε και παραμένει στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ιατρικές διαδικασίες και να μεταφερθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα για διερευνηθεί περαιτέρω το πρόβλημα που παρουσιάζει στην καρδιά του.

thebest.gr

Αγρίνιο: Η θλιβερή ιστορία πίσω από την αυτοκτονία του 54χρονου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ