ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΔυτική Ελλάδα: Τα ποσοστά προσέλευσης στα σχολεία – Αιτωλοακαρνανία: Μεταξύ 10-15% η προσέλευση των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Δυτική Ελλάδα: Τα ποσοστά προσέλευσης στα σχολεία – Αιτωλοακαρνανία: Μεταξύ 10-15% η προσέλευση των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Δυτική Ελλάδα: Τα ποσοστά προσέλευσης στα σχολεία – Αιτωλοακαρνανία: Μεταξύ 10-15% η προσέλευση των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Στο 8% οι απουσίες των εκπαιδευτικών

Με διαφοροποιημένα αλλά ικανοποιητικά ποσοστά συμμετοχής των μαθητών στη Δυτική Ελλάδα, άνοιξαν και πάλι τη Δευτέρα 18 Μαΐου τα Γυμνάσια και οι δύο πρώτες τάξεις των Λυκείων.

Την ίδια ώρα στην Γ΄ Λυκείου δεν πατάει σχεδόν ψυχή. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συγκέντρωση η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στα γυμνάσια της Δυτικής Ελλάδας προσήλθε την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας των σχολείων, περίπου το 80% των παιδιών.

Στα Λύκεια πάντως υπήρχε επίσης σημαντικός αριθμός συμμετοχής αλλά τα ποσοστά ήταν σαφώς χαμηλότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr στην Α’ Λυκείου η συμμετοχή έφθασε στο 68% και στη Β’ Λυκείου στο 60%.

Την ίδια ώρα στις τάξεις της Γ’ Λυκείου, σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, η προσέλευση των μαθητών κυμαίνεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, από 10% έως 15%.

Μέχρι στιγμής, στην περιοχή μας, δεν έχει προχωρήσει ακόμα η διαδικασία ζωντανής αναμετάδοσης μαθημάτων στα σπίτια των παιδιών που δεν προσέρχονται. Πλέον η υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι η online μετάδοση επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του εκπαιδευτικού ο οποίος ακόμα και αν λάβει «εντολή» από τον διευθυντή του Σχολείου μπορεί να αρνηθεί να κάνει την αναμετάδοση.

Στο μέτωπο τώρα της  απουσίας των καθηγητών από τα σχολεία, στην παρούσα φάση, φαίνεται να είναι απόλυτα διαχωρίσιμη. Σε επίπεδοι Αχαΐας οι άδειες ειδικού σκοπού λόγω ανήλικων τέκνων, οι αναρρωτικές ή άδειες λόγω ένταξης των ίδιων των εκπαιδευτικών στις ευπαθείς ομάδες, δεν ξεπερνούν το 8%. Συνολικά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι από τους 1.900 εκπαιδευτικούς περίπου 140-150 απουσιάζουν από τις σχολικές αίθουσες.

Όσον αφορά στην Γ’ Λυκείου οι απώλειες καθηγητών είναι ελάχιστες και στα πανελλαδικών εξεταζόμενα μαθήματα έχει υπάρξει αντικατάστασή τους από άλλους συναδέλφους. Στα μαθήματα των υπολοίπων βαθμίδων δεν είναι υποχρεωτική η αντικατάσταση των καθηγητών που απουσιάζουν, εκτιμάται όμως ότι το ποσοστό τους θα μειωθεί σημαντικά όταν κι εάν επαναλειτουργήσουν και τα Δημοτικά.

thebest.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr