ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΔυτική Ελλάδα: Δέκα συλλήψεις για κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικής με κέρδη 25 εκατ. ευρώ

Δυτική Ελλάδα: Δέκα συλλήψεις για κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικής με κέρδη 25 εκατ. ευρώ

Δυτική Ελλάδα: Δέκα συλλήψεις για κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικής με κέρδη 25 εκατ. ευρώ

Εννέα Έλληνες και ενας Ουκρανός οι συλληφθέντες – Διέθεταν ακόμα και ομάδα τεχνικής υποστήριξης

Στην αποδόμηση κυκλώματος «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης το οποίο είχε καταφέρει να εξασφαλίσει κέρδη που, σύμφωνα με τις Αρχές, προσεγγίζουν τα 25 εκατομμύρια ευρώ προχώρησαν χθες Πέμπτη (28/9) στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, οι αστυνομικοί, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, κατάφεραν να εντοπίσουν και εν συνεχεία να συλλάβουν όλα τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης που είχε ξεκινήσει τη δράση της πριν από οχτώ χρόνια, σκιαγραφόντας πλήρως τον τρόπο δράσης τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, το κύκλωμα φέρεται υπέκλεπτε τα σήματα συνδρομητικών καναλιών (Νοva και Cosmote) και μέσω ειδικών λογισμικών και αποκωδικοποιητών να πρόσφερε στους πελάτες παράνομη αναμετάδοση του περιεχομένου τους έναντι 10 – 15 ευρώ (ανάλογα τον πελάτη).

«Διέθεταν ακόμα και ομάδα τεχνικής υποστήριξης. Όταν χάλαγε το σήμα ή υπήρχε κάποιο πρόβλημα, το έλυναν ηλεκτρονικά με ειδικά λογισμικά. Δρούσαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» ανέφεραν σχετικά πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 10 άτομα, εννέα Έλληνες και ένας Ουκρανός, μεταξύ αυτών ο εγκέφαλος, οι υπαρχηγοί, οι ταμείες, οι διαχειριστές των ιστοτόπων που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα κ.α.

Πηγή: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-protothema.gr

Αγρίνιο: Επιχείρηση κατά συμμορίας κλεφτών από την Αστυνομία – Συλλήψεις στην Βόρεια Ελλάδα!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ