ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΔυτική Ελλάδα – Προσοχή: “Χτύπησαν” μηνύματα φίλων που ζητούν χρήματα μέσω Facebook – Πως έχει στηθεί η απάτη (ΦΩΤΟ)

Δυτική Ελλάδα – Προσοχή: “Χτύπησαν” μηνύματα φίλων που ζητούν χρήματα μέσω Facebook – Πως έχει στηθεί η απάτη (ΦΩΤΟ)

Δυτική Ελλάδα – Προσοχή: “Χτύπησαν” μηνύματα φίλων που ζητούν χρήματα μέσω Facebook – Πως έχει στηθεί η απάτη (ΦΩΤΟ)

Στην Πάτρα έκαναν την εμφάνιση τους τις τελευταίες ώρες τα μηνύματα (messenger) στο facebook, μέσω των οποίων επίδοξοι απατεώνες επιχειρούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψιάστες χρήστες. Συγκεκριμένα στο λογαριασμό Πατρινού, στο ΦΒ έφθασε μήνυμα, στο οποίο φέρεται μια διαδικτυακή του φίλη να του ζητά χρήματα, με την αιτιολογία πως έχασε το πορτοφόλι της και μαζί και την κάρτα τραπέζης και τον ρωτά έαν έχει λογαριασμό σε συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

92866312_667593330673954_2761521348349001728_n.jpg

Η απάτη έχει στηθεί ώς εξή, χακάρονται λογαριασμοί φυσικών προσώπων και στέλνονται μηνύματα προς κάθε φίλο τους προσποιούμενοι τον ίδιο και ζητώντας χρήματα, με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς του e-banking ή του winbank. Στην περίπτωση που ο αποδέκτης του μηνύματος απαντήσει, ακολουθεί ένα δεύτερο με την αποστολή ενός λινκ, που εάν το “ανοίξει”, τότε εν αγνοία του επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στους απατεώνες στα τραπεζικά του δεδομένα!

Εκείνο που συστήνουν οι αρχές είναι σε κάθε επικοινωνία που σας κινεί υποψίες, καλό θα ήταν αφενός να μην προχωρείτε σε ότι σας ζητούν πριν επικοινωνήσετε με το δικό σας άνθρωπο – φίλο στο facebook – και αφετέρου να το καταγγείλετε στη Διεύθυνση Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας, ώστε να βρεθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των χάκερς.

Σε δεύτερο χρόνο αλλάξτε τους κωδικούς σας και βάλτε πιο δύσκολους συνδυασμούς, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία χακάρονται, όσοι έχουν κωδικό ονόματα ή ημερομηνίες και χρονολογίες γεννήσεων που περιλαμβάνονται ακόμη και στις προσωπικές πληροφορίες στο προφίλ σας.

tempo24.gr
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr