Δυτική Ελλάδα: Ποδαρικό του Μάρτη με πάνω από 40 πυρκαγιές σε μία ημέρα

Καμπανάκι κινδύνου λόγω κλιματικής αλλαγής και ανθρώπινης απροσεξίας

Πριν καλά-καλά κάνει ποδαρικό ο Μάρτιος μπαράζ πυρκαγιών ξέσπασε χθες στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Νικ. Γυφτάκη, χθες Τρίτη στην περιοχή ξέσπασαν περισσότερες από 40 πυρκαγιές, με τις μισές από αυτές να ξεσπούν στην Ηλεία.

Οπως ανέφερε μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα ο κ. Γυφτάκης, στο μπαράζ των χθεσινών πυρκαγιών βοήθησαν η υψηλή θερμοκρασία αλλά και οι ισχυροί άνεμοι έπνεαν στην περιοχή, με αρκετές από αυτές να οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα.

Ενας μεγάλος αριθμός οφειλόταν στο κάψιμο γεωργικών υπολειμμάτων από αγρότες και γι’ αυτό άλλωστε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συνέστηνε στους αγρότες να την αποφεύγουν.

Η εποχή που συνέβησαν όλες αυτές οι πυρκαγιές κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μπορεί να επακολουθήσει τους θερινούς μήνες, καθώς η απροσεξία σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον κ. Γυφτάκη, μπορεί να αποτελέσουν ένα «εκρηκτικό» πλαίσιο για την περιοχή.

patrastimes.gr

Προσοχή απάτη: Επικαλούνται τον κορωνοϊό για να σας κλέψουν το σπίτι