ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Περιμένοντας νέο “κύμα” κρουσμάτων – Καρβέλης- Γώγος σχεδιάζουν αύξηση νοσοκομείων που θα υποδέχονται ασθενείς

Δυτική Ελλάδα: Περιμένοντας νέο “κύμα” κρουσμάτων – Καρβέλης- Γώγος σχεδιάζουν αύξηση νοσοκομείων που θα υποδέχονται ασθενείς

Δυτική Ελλάδα: Περιμένοντας νέο “κύμα” κρουσμάτων – Καρβέλης- Γώγος σχεδιάζουν αύξηση νοσοκομείων που θα υποδέχονται ασθενείς

Στην θωράκιση του συστήματος δημόσιας υγείας , ώστε να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή προχωρά η 6η ΥΠΕ.

Αυτό ήταν και το αντικείμενο της σύσκεψης που είχε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας  του πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπο Γώγο.

Ειδικότερα αποφασίστηκε να οριστούν βοηθητικά νοσοκομεία σε αυτά που ήδη έχουν οριστεί ως νοσοκομεία αναφοράς του κορωνοϊού στα δυτικά της χώρας.

Έτσι θα οριστούν ως βοηθητικά νοσοκομεία, στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊου ΠΓΝΠ και Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, τα νοσοκομεία Αγρινίου και Καλαμάτας.

Άμεσα θα πραγματοποιηθεί  τηλεδιάσκεψη με τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας των δύο νοσοκομείων ώστε να οργανωθεί η ανάπτυξη των προβλεπόμενων κλινών κορωνοϊού. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες να αναπτυχθούν και κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού στα δύο αυτά νοσοκομεία ώστε να μην μεταφέρονται όλα τα περιστατικά στα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Παράλληλα δρομολογείται η ανάπτυξη δύο κλινών ΜΕΘ κορωνοϊού για παιδιά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών.Οι δύο κλίνες θα αναπτυχθούν σε διπλανό χώρο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων.

tempo24.gr *με πληροφορίες από εφημερίδα Πελοπόννησο

Αγρίνιο: Τεράστια η ουρά και σήμερα για δωρεάν τεστ κορωνοϊού (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr