ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΔυτική Ελλάδα: Ούτε …το πόδι τους δεν πάτησαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στα σχολεία!

Δυτική Ελλάδα: Ούτε …το πόδι τους δεν πάτησαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στα σχολεία!

Δυτική Ελλάδα: Ούτε …το πόδι τους δεν πάτησαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στα σχολεία!

Μπορεί τη Δευτέρα να ανοίγουν τα σχολεία και για τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία προσέλευσης των μαθητών της Γ’ Λυκείου είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί.

Οι μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές δεν είχαν και δεν έχουν την πρόθεση να παρακολουθήσουν τα σχολικά μαθήματα. Αλλωστε είναι κάτι γνωστό στην σχολική κοινότητα πως οι τελειόφοιτοι “κρατούν” για την περίοδο του Μαϊου τις απουσίες τους, προκειμένου να έχουν άνεση χρόνου για να αφιερώσουν στο διάβσμα για τα διαγωνίσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης που καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες στα σχολικά συγκροτήματα της Αχαϊας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Έτσι από το 57% των μαθητών που προσήλθαν στα σχολεία τη Δευτέρα, την Τρίτη υπήρξε μια «βουτιά» στην προσέλευση. Μόλις το 37% εμφανίστηκε στο σχολείο. Ο αριθμός των παιδιών μειώθηκε σημαντικά και την Τετάρτη, προσήλθε στις αίθουσες μόλις το 24,3%. Ενώ την Πέμπτη υπήρξε και νέα μείωση, με το ποσοστό συμμετοχής στα μαθήματα να φθάνει μόλις το 23%.

tempo24.gr
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr