ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Η «Oδύσσεια» ενός μικρού παιδιού – Το έστελναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τραυματισμένο επειδή δεν είχαν αξονικό τομογράφο!

Δυτική Ελλάδα: Η «Oδύσσεια» ενός μικρού παιδιού – Το έστελναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τραυματισμένο επειδή δεν είχαν αξονικό τομογράφο!

Δυτική Ελλάδα: Η «Oδύσσεια» ενός μικρού παιδιού – Το έστελναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τραυματισμένο επειδή δεν είχαν αξονικό τομογράφο!

Μια πραγματική «οδύσσεια» βίωσε ένα μικρό παιδί προκειμένου να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία λόγω τραυματισμού του στο κεφάλι.

Την περασμένη εβδομάδα το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι και από την Ακράτα όπου έγινε το ατύχημα διεκομίσθη στο εφημερεύον Νοσοκομείο Αιγίου. Ωστόσο επειδή έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε αξονική τομογραφία αλλά το Αξονικός Τομογράφος του νοσοκομείου ήταν χαλασμένος, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα, όπου και τελικά έγινε η αξονική.

Ωστόσο, στον «Άγιο Ανδρέα» δεν υπήρχε εκείνη την ώρα νευροχειρουργός για να τεθεί η διάγνωση και το παιδί διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και διεγνώσθη η κατάστασή του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταδικάζοντας το γεγονός σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ταλαιπωρία όχι μόνο από την έλλειψη αξονικών, αλλά και την έλλειψη συντονισμού. Πως είναι δυνατόν ένα παιδάκι με χτυπήματα στο κεφάλι να γυρνάει από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο; 50 Νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν ένα από τα βασικότερα Ιατρικά Μηχανήματα που είναι ο Αξονικός Τομογράφος. Στη Δυτική Ελλάδα και στο Νοσοκομείο του Πύργου, ο Αξονικός είναι χαλασμένος. Εάν δεν γίνει έγκαιρα η διάγνωση των έκτακτων περιστατικών, δυσχεραίνει κατά πολύ η  αποκατάσταση της υγείας τους. Έχουν αναγκασθεί γιατροί να κάνουν επεμβάσεις στα τυφλά για να μην χάνουν χρόνο. Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση συγκεντρώνει Πρωτογενή Πλεονάσματα».

dete.gr

Παπαδάτες Μακρυνείας: Μηχανή μεγάλου κυβισμού καρφώθηκε σε Ι.Χ. – Στο νοσοκομείο 24χρονος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr