ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ ξέχασε τεστ κορονοϊού σε ψυγείο

Δυτική Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ ξέχασε τεστ κορονοϊού σε ψυγείο

Δυτική Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ ξέχασε τεστ κορονοϊού σε ψυγείο

Καθηγητές στον Πύργο έκαναν τεστ κορονοϊού, αλλά δεν έμαθαν ποτέ τα αποτελέσματα, αφού τα τεστ ξεχάστηκαν από τον ΕΟΔΥ σε ένα ψυγείο.

Τεστ κορονοϊού στον Πύργο τα οποία αφορούν καθηγητές Γυμνασίου, ουδέποτε εστάλησαν για έλεγχο, επειδή ξεχάστηκαν από τον ΕΟΔΥ σε ένα ψυγείο.

Σύμφωνα με το proini.news, μέλη της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ έλαβαν δείγματα από καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου την περασμένη Πέμπτη, μετά το –εσφαλμένο όπως αποδείχθηκε- θετικό τεστ κορονοϊού σε μαθητή της Β’ Γυμνασίου.

Έπειτα, ζήτησαν από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου να τους παραχωρήσει ένα ψυγείο για προσωρινή αποθήκευση.Το αίτημά τους ικανοποιήθηκε, ωστόσο δεν υπήρξε καμία άλλη εμπλοκή από την πλευρά του Νοσοκομείου στην υπόθεση, καθώς ενημερώθηκαν ότι θα σταλεί από τον ΕΟΔΥ μεταφορική, η οποία θα παραλάβει τα 12 δείγματα και θα τα μεταφέρει για εξέταση σε πιστοποιημένο εργαστήριο της Πάτρας.

Έτσι, οι μέρες πέρασαν, όμως, και παρότι ο μαθητής και η οικογένειά του είναι εντέλει αρνητικοί στον κορονοϊό, από την πλευρά των καθηγητών υπήρχε ανησυχία και κάποιοι εξ αυτών επεδίωξαν να μάθουν τα αποτελέσματα της εξέτασής τους.

Μάλιστα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργος Φωτεινόπουλος, ανέφερε ότι δεν του έχει σταλεί καμία επίσημη απάντηση. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε πως οι καθηγητές σε σχετική επικοινωνία μαζί του, του είπαν ότι ο ΕΟΔΥ θα τους ενημερώσει μόνο σε περίπτωση θετικού δείγματος.

Παράλληλα, τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικοί είναι ενήμεροι για το γεγονός, καθώς επισκέφθηκαν το νοσοκομείο και ενημερώθηκαν ότι τα δείγματά τους ψύχονται.

Επίσης, εκτός από τα 12 δείγματα των καθηγητών, στο ψυγείο φέρονται να υπάρχουν 20 ακόμα δείγματα που ελήφθησαν την ίδια ημέρα από άλλα σημεία στα οποία έγινε δειγματοληπτική εξέταση.

ieidiseis.gr

Νεκροί από κορoνοϊό: Οκτώ τα θύματα σήμερα – Στα 365 συνολικά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr