Δυτική Ελλάδα: Μαθήτρια λιποθύμησε στο δρόμο από την πείνα

Από την πείνα λιποθύμησε μια νεαρή μαθήτρια στον Πύργο της Ηλείας, καθώς οι γονείς της αναγκάζονται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ με συνέπεια να αφήνουν νηστική την ίδια.

Σφίξιμο στο στομάχι προκαλεί η είδηση της λιποθυμίας μιας έφηβης κοπέλας να σωριάζεται καταμεσής του δρόμου, έχοντας καταρρεύσει από την πείνα…

Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημέρα που μία μαθήτρια του γυμνασίου επιστρέφοντας στο σπίτι της λιποθύμησε στην μέση του δρόμου μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών και όλοι υπέθεσαν ότι επρόκειτο για κάποια παθολογική αιτία.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πικρή. Ευτυχώς μεν, το κορίτσι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, δυστυχώς δε ο λόγος που την γονάτισε ήταν το… άδειο ψυγείο στο σπίτι της.

Οι άνεργοι γονείς της διέθεσαν τα ελάχιστα χρήματα που είχαν για το φαγητό για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού με αποτέλεσμα το κορίτσι να μείνει νηστικό κι εν τέλει να καταρρεύσει.

Η κραυγή αγωνίας από τον πατέρα της κοπέλας λυγίζει και τους πιο σκληρούς: «Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν», αναφέρεται στην επιστολή από τους γονείς, που δημοσιεύει το patrisnews.gr, των οποίων η αξιοπρέπεια δεν τους επιτρέπει να αποκαλύψουν την ταυτότητα τους, γιατί όπως λένε, δεν θέλουν ελεημοσύνη αλλά δικαιοσύνη από το κράτος.

«Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε.

Για το λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν» καταλήγει η επιστολή του άνεργου πατέρα.

patrisnews.gr

Δημήτρης Τσούτσης: Πέθανε ο καναλάρχης της σειράς «Οι δύο ξένοι»