Δυτική Ελλάδα: Έμειναν χωρίς μηχάνημα στο Νοσοκομείο του Ρίου για τις εξετάσεις των εγκύων – Πώς ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ έλυσε το πρόβλημα

Μεγάλο πρόβλημα για τις εγκυμονούσες της Αχαΐας προέκυψε πριν από λίγες ημέρες. 

Στο νοσοκομείο του Ρίου πριν από περίπου 1 χρόνο χάλασε το μηχάνημα με το οποίο οι γιατροί πραγματοποιούσαν εξετάσεις Β Επιπέδου, Αυχενική Διαφάνεια και Doppler.

Τότε η διοίκηση ήρθε σε συμφωνία με τον επίκουρο καθηγητή Βασίλειο Παπαδόπουλο ο οποίος νοίκιασε ένα δικό του μηχάνημα στο νοσοκομείο προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Η συμφωνία έλεγε πως θα παρέχει το μηχάνημα στο νοσηλευτικό ίδρυμα μέχρι το τέλος του 2019, όπως και έγινε.

Με το νέο χρόνο και αφού δεν έγινε κάποια νεότερη συμφωνία, το μηχάνημα αποσύρθηκε. Κανείς όμως δεν είχε φροντίσει να αντικατασταθει με αποτέλεσμα δεκάδες εγκυμονούσες να τηλεφωνούν για να κλείσουν ραντεβού για τις απαραίτητες εξετάσεις και να μην μπορούν. Να αναφέρουμε οτι οι εξετάσεις αυτές γίνονται δωρεάν μόνο στο Νοσοκομείο του Ρίου και αν κάποιος απευθυνθεί σε ιδιώτη γιατρό θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 100 ευρώ για την καθεμία.

Το Tempo24.news δέχθηκε καταγγελία για το γεγονός και επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Ο Υπεάρχης αμέσως έσκυψε πάνω στο πρόβλημα και το έλυσε. Όπως ο ίδιος μας ενημέρωσε οι εγκυμονούσες μπορούν πλεον να κλείσουν το ραντεβού τους και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Είναι γεγονός πως ο Γιάννης Καρβέλης έχει αναλάβει με πολυ όρεξη την θέση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εξυπηρέτηση του κοινού αφήνωντας συχνά πυκνά το γραφείο του.

Πρόσφατα τον είδαμε να επισκέπτεται τα επείγοντα του Νοσοκομείου Ρίου όπως και το νοσοκομείο “Ο Άγιος Ανδρέας” και να συνομιλεί με ασθενείς αλλά και γιατρούς παρακολουθώντας ο ίδιος τα προβλήματα.

tempo24.gr 

Μεσολόγγι: Αστροβραδιά με θέμα: “Είμαστε Αστρόσκονη”