Δυτική Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή ο γραμματέας του ΕΑΜ Πάτρας Μιχάλης Βασιλάκης

Μετά από πολυημερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα  μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειου Πατρών ο γραμματέας του ΕΑΜ Πάτρας Μιχάλης Βασιλάκης.

Δίπλα του βρισκόντουσαν κάθε λεπτό η οικογένειά του και οι πολιτικοί του σύντροφοι.

Ηταν παντρεμένος με την πρώην δημοτική σύμβουλο Ουρανία Μπίρμπα και είχαν αποκτήσει μία κόρη 26 ετών, Μαρία. Λεπτομέρειες για την κηδεία του θα γινουν γνωστές στη διάρκεια της ημέρας

Ο Μιχάλης Βασιλάκης και το ΕΑΜ

Ο Μιχάλης Βασιλάκης γεννήθηκε στην Κρήτη αλλά «πολιτογραφήθηκε» Πατρινός με τη μακρόχρονη παραμονή του στην Πάτρα.

Ήταν γραμματέας του ΕΑΜ από την ίδρυσή του το 1985, όταν στελέχη του ΚΚΕ διαφοροποίθηκαν, αποχώρησαν ή διαγράφηκαν από την τότε ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος.

Το πιο δυναμικό κομμάτι των διαφωνούντων ήταν στην Πάτρα και εξ αιτίας αυτού το ΕΑΜ ξεπήδησε από την Αχαϊκή πρωτεύουσα υπό την ηγεσία του Μιχάλη Βασιλάκη.

Η Υπόθεση Τεμπονέρα

Ο Νίκος Τεμπονέρας ήταν μέλος του ΕΑΜ και σύντροφος του Μιχάλη Βασιλάκη. Μετά τη δολοφονία του καθηγητή ο Μιχάλης Βασιλάκης κατέβαλε κάθε προσπάθεια να βγει στο φως η αλήθεια και να οδηγηθεί στη φυλακή ο δολοφόνος. Δεν έλειψε ούτε μια ημέρα από τις πολύμηνες δίκες στο Βόλο και τη Λάρισα όπου έγινε το Εφετείο, ενώ κάθε χρόνο ήταν κεντρικός ομιλητής φυσικά στις επετειακές εκδηλώσεις για τη δολοφονία Τεμπονέρα.

thebest.gr

Ο Γιώργος Σταράμος επικράτησε στην ΟΝΝΕΔ