ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Δεν δέχτηκαν έκτακτο περιστατικό στο Κ.Υ. Γαστούνης γιατί δεν είχε μάσκα μαζί του (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Δυτική Ελλάδα: Δεν δέχτηκαν έκτακτο περιστατικό στο Κ.Υ. Γαστούνης γιατί δεν είχε μάσκα μαζί του (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Δυτική Ελλάδα: Δεν δέχτηκαν έκτακτο περιστατικό στο Κ.Υ. Γαστούνης γιατί δεν είχε μάσκα μαζί του (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μια σοβαρή καταγγελία έγινε χθες σχετικά με την αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού χειρουργικού και ορθοπεδικού χαρακτήρα. Μέλος του προσωπικού δεν επέτρεψε στον ασθενή να μπει στο χώρο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς δεν είχε μαζί του μάσκα. Αλλά όπως καταγγέλλει ο αδερφός του παθόντα, ούτε όταν ζητήθηκε μια μάσκα για να μπει στο χώρο, τους δόθηκε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το περιστατικό.

Ο Γιώργος Κολοτούρος από τη Σίμιζα Τραγανού, χρειάστηκε να μεταφέρει τον αδερφό του που είχε τραυματιστεί στο πόδι και αιμοραγούσε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης. Όπως ο ίδιος κατήγγειλε δεν δέχθηκαν τον αδερφό του γιατί δεν είχε μάσκα και τελικά μετέβει στο νοσοκομείο του Πύργου όπου και έγινε στο ilialive.gr η καταγγελία.

Στο νοσοκομείο του Πύργου παρότι δεν εφημέρευε, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ώστε να μεταβεί στη συνέχεια ο ασθενής στο Γ.Ν. Αμαλιάδας προκειμένου να αντιμετωπιστεί πλήρως το περιστατικό.

“Γύρισε ο αδερφός μου στο σπίτι και με φώναξε να δω τι έγινε. Έπεσε μία πέτρα στο πόδι του και είχε πλημμυρίσει στο αίμα. Αμέσως τον παίρνω να τον πάω στο Κέντρο Υγείας, κατεβαίνουμε, πηγαίνουμε στα επείγοντα, χτυπάμε, μας ανοίγουν και μας λένε μάσκα έχετε; Ήθελαν δηλαδή μάσκα, τον έβλεπαν που είχε πλημμυρίσει στο αίμα και μας ζητούσαν μάσκα λες και πηγαίναμε για καφέ στο νοσοκομείο” είπε ο Γιώργος Κολοτούρος.

“Πήρα τον αδερφό μου, ήρθα εδώ στον Πύργο, στον Πύργο δεν εφημερεύει και τώρα θα πάω Αμαλιάδα. Το νύχι του κοντεύει να φύγει…” συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την αντιμετώπιση που είχε με τον αδερφό του στο Κ.Υ. Γαστούνης περιέγραψε περαιτέρω για τα όσα συνέβησαν. “Τους είπα δώστε μία μάσκα στον αδερφό μου να μπει μέσα γιατί χτύπησε και χάνει αίμα. Είσαστε υποχρεωμένοι να έχετε εσείς μάσκα μου είπε. Και πήρα τον αδερφό μου και έφυγα…”.

Για το περιστατικό καλείται πλέον να λάβει θέση η 6η ΥΠΕ όπου υπάγεται το Κέντρο Υγείας Γαστούνης. Δεν είναι δυνατό όταν πρόκειται για έκτακτο περιστατικό όπου υπάρχει τραυματισμός να υπάρχει απαίτηση από τον ασθενή να έχει μάσκα. Και εν τέλει αν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για την χρήση μάσκας, δεν θα έπρεπε αυτή να χορηγείται από τη νοσηλευτική μονάδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το περιστατικό και να μην ταλαιπωρείται ένας άνθρωπος που υποφέρει;

dete.gr

 

Ξέσπασμα Χαρδαλιά: «Bήμα πίσω απέναντι σε ψεκασμένους και ανισόρροπους γραφικούς»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr