ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Για αθέμιτο ανταγωνισμό διαμαρτύρονται τα κέντρα αισθητικής, εν μέσω lockdown

Δυτική Ελλάδα: Για αθέμιτο ανταγωνισμό διαμαρτύρονται τα κέντρα αισθητικής, εν μέσω lockdown

Δυτική Ελλάδα: Για αθέμιτο ανταγωνισμό διαμαρτύρονται τα κέντρα αισθητικής, εν μέσω lockdown

Τι ζητάνε οι επαγγελματίες

Να σταματήσουν  να γίνονται αισθητικές πράξεις σε χώρους που συνεχίζουν να λειτουργούν όσο παραμένουμε σε lockdown ζητά η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας. Όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση, υπάρχουν χώροι που λειτουργούν,όπως διαγνωστικά κέντρα, ιατρεία, φαρμακεία που προσφέρουν υπηρεσίες αισθητικής δημιουργώντας έτσι θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr η Ηλέκτρα Γιαννούλη, Πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματούχων Αισθητικών, Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας και Ιονίων Νήσων , δεν μπορεί να γίνονται αισθητικές πράξεις σε άλλους χώρους ενώ τα κέντρα αισθητικής παραμένουν κλειστά στο πλαίσιο λήψης μέτρων κατά του κορωνοιού.

«Την περίοδο του πρώτο lockdown δεν παρέχονταν υπηρεσίες αισθητικής από χώρους που έμεναν ανοιχτοί (π.χ. δερματολογικά ιατρεία). Ωστόσο αυτή τη φορά κάτι τέτοιο επιτρέπεται και δημιουργείται ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού. Ζητάμε αν δεν ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής, να απαγορευτεί και τη φορά η παροχή υπηρεσιών αισθητικής σε χώρους που παραμένουν ανοιχτοί. Είναι στην ίδια λογική που απαγορεύτηκε η πώληση κάποιων προϊόντων από τα super markets. Να σημειώσουμε ότι στα κέντρα αισθητικής όλα γίνονται με ραντεβού και μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί σε τέτοιο χώρο διασπορά του ιού.

Πέρα από αυτό, στο δεύτερο lockdown παρατηρείται και πιο συχνά, ίσως επειδή είμαστε πιο χαλαροί και υπάρχει μάλλον λιγότερος φόβος, το φαινόμενο κομμωτές και αισθητικοί να παρέχουν υπηρεσίες κατ΄οίκον. Είναι και αυτό ένα ζήτημα» αναφέρει η κα Γιαννούλη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με τη επικοινωνία μας αυτή εκ μέρους των Επαγγελματιών Αισθητικών που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε επιχειρήσεις με ΚΑΔ 96021302, 96941002 επανερχόμαστε στο ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού που θίξαμε με την υπ’ αριθ. 50, 11/11/2020 επιστολή μας. Διαμαρτυρόμαστε έντονα δεδομένου ότι, παρά τις κρατικές εντολές περί αναστολής, οι αισθητικές πράξεις ασκούνται ανελλιπώς από τις 9.11.2020 έως και σήμερα, όχι από τους επαγγελματίες με ΚΑΔ 96021302, 96941002.

Το φαινόμενο αντιποίησης του επαγγέλματος του αισθητικού και της παροχής υπηρεσιών αισθητικής από χώρους που είναι σε λειτουργία όπως διαγνωστικά κέντρα, ιατρεία, φαρμακεία ανθίζει εν μέσω καραντίνας, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των μελών μας που ενώ βρίσκονται σε αναστολή δραστηριότητας παρακολουθούν ανίκανοι να αντιδράσουν διαφημίσεις ακόμα και με την αφορμή της Black Friday.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα με αυστηρή απαγόρευση παροχής υπηρεσιών αισθητικής όσο οι ΚΑΔ είναι σε αναστολή , ειδάλλως ενισχύεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός βάσει του Ν.146/1914 και ανθίζει η παράνομη άσκηση κατ΄ οίκον ή αδήλωτα προς τις αρχές μέσω άλλου ΚΑΔ με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Παρακαλούμε επίσης να ενεργήσετε έγκαιρα καθώς λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων το φαινόμενο θα κορυφωθεί, οδηγώντας σε απόγνωση έναν υγιή κλάδο που απασχολεί περί τα 4000 άτομα πανελλαδικά, στο μέγιστο βαθμό γυναίκες.

Ακολουθεί επιστολή με την πλήρη ανάλυση των θέσεών μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και τις ευχές όλων των μελών μας, επαγγελματιών υγείας, για καλή ευόδωση στο δύσκολο έργο σας, αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Χουρίδου Μαγδαληνή, Πρόεδρος ΔΣ ΟΣΕΔΑΕ

Φραγκοδημητροπούλου Κωνσταντίνα, Γ.Γραμματέας ΔΣ ΟΣΕΔΑΕ

thebest.gr

Κορoνοϊός: Πέθανε στα 54 του χρόνια ο Κοζανίτης μουσικός Βασίλης Blue Σωτηρίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr